Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: MP Motorsport naar podium tijdens eerste race op Monza

monza4

De eerste race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup op het circuit van Monza kwam op naam van de Rus Daniil Kvyat, na een rondenlang gevecht met Jordan King voor MP Motorsport. Hoewel het verschil klein bleef, kon Kvyat de gele bolide van King net voorblijven, waardoor beide heren in die volgorde over de streep kwamen.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto’s: Chris Schotanus / Essay Produkties


Kvyat had weliswaar als snelste gekwalificeerd, maar raakte zijn leidende positie in de eerste meters van de race kwijt aan Jordan King. Josh Hill, zoon van ex-wereldkampioen Formule 1 Damon Hill maakte een hele goede start mee en schoot zo naar de derde plek in de wedstrijd. Het duurde echter niet lang voordat de tweede Red Bull coureur uit Rusland voorbij was aan King en zo de leiding in de wedstrijd naar zich toe trok.

monza3

Na zijn drama op Most, was nogmaals pech voor Frank Suntjens, die zijn twee liter formulewagen al in de eerste ronde moest parkeren bij het uitkomen van de Ascari bocht. Zijn wagen bleek zo vast te staan, dat de safety car moest worden ingezet om de auto weg te kunnen takelen. Carlos Sainz maakte ook een slechte race mee. Na contact met teamgenoot Kvyat in de eerste bocht, moest hij het zonder voorvleugel stellen en was een bezoek aan pitlane nodig om zijn race met twee ronden achterstand te kunnen vervolgen.

Jack Hawksworth, die tijdens alle eerdere sessies sterke resultaten liet zien voor Van Amersfoort Racing kon zijn stijgende lijn helaas niet omzetten in resultaten en viel in de zesde ronde uit. Ondertussen vond het gevecht van de wedstrijd plaats voor de derde plek, tussen de Zwitser Christof von Grunigen en Belgische Alessio Picariello. Beide jonge talenten haalden elkaar diverse malen in, maar uiteindelijk maakte Von Grunigen het beste gebruik van zijn thuisvoordeel en wist de derde plek te behouden.

Zo schreef Kvyat zijn vijfde overwinning in dit seizoen bij en scoorde het Nederlandse MP Motorsport een mooie tweede plaats met Jordan King. Beste Nederlander werd Dennis van de Laar voor Van Amersfoort Racing op een negende plek.

monza2

De volgende race van het Formule Renault 2.0 NEC vindt plaats op zondag 25 september om 12.25.

Uitslag Race 1:
1. Daniil Kvyat in 13 ronden, 25 minuten en 38.740 seconden
2. Jordan King + 0.779
3. Christof von Grunigen + 4.406
4. Clemente Picariello + 6.879
5. Karl Oscar Liiv + 6.945
6. Stoffel Vandoorne + 9.179
7. Josh Hill + 9.530
8. Johan Jokinen + 15.332
9. Dennis van der Laar + 17.336
10. Oskari Kurki – Suonio + 22.564
Niet geklasseerd:
Frank SuntjensAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet