Advertorials

Advertorial: After Business Club samen in de slip

480_slippen_433

‘Fixeren op het punt waar je naar toe wilt.’ Een kreet waar de meeste deelnemers aan de tweede bijeenkomst van de After Business Club zich wel in kunnen herkennen. Natuurlijk bedoelde Cees van Dongen, de ervaren instructeur van Slotemakers Anti-slipschool, het letterlijker dan de slippende ondernemers dachten. “Niet naar je stuur kijken, kijk gewoon waar je naar toe wilt. Je handen en voeten moeten het werk doen.” Alles wat Van Dongen zegt klinkt heel logisch, maar waarom doe ik het dan toch verkeerd?!

Tekst en foto’s: Marco Antheunisse

abc_ml_rz_2.jpg
Foto: Ruud Schoorl

De After Business Club is opgezet door coureurs Marcel van Leen en Ron Swart. De racende ondernemers hebben als motto ‘Gezelligheid en zaken doen gaan prima samen, zeker als je leuke dingen doet.’ Om die stelling kracht bij te zetten gingen de clubleden en genodigden bij de tweede bijeenkost gezellig in de slip, of eigenlijk in de ‘anti-slip’.

Tweede ABC-bijeenkomst
Na de eerste geslaagde avond in juni vond de tweede ABC-netwerkbijeenkomst ’s middag plaats bij Slotemakers naast Circuit Park Zandvoort. Kennelijk is het actieve programma van de vorige keer goed bevallen, want er zijn opvallend veel dezelfde gezichten te zien en er worden dan ook volop handen geschut. Ook diverse nieuwe gezichten zijn er te zien, waaronder ook enkele die vertellen de grote verhalen van vorige keer te hebben gehoord en nieuwsgierig geworden hebben ingetekend. “Leuke dingen doen en tegelijkertijd een goed doel ondersteunen, dat is toch perfect!”

Goed doel
Dat klopt, want buiten het gezellige samenzijn is de DEX Foundation toch een belangrijke pijler van de After Business Club. Voor wie nog niet bekend is met dit goede doel vertelt gastheer Marcel van Leen over dit goede doel en de rol die ABC daarbij speelt.

“De DEX Foundation is ontstaan vanuit het leven van Dexter. Op het oog is hij een stoere tiener, maar wel een met een zorgelijk bestaan. Dexter is autistisch en ernstig verstandelijk beperkt. Zijn ontwikkelingsniveau is vergelijkbaar met dat van een baby van negen maanden. Zeer intensieve 1-op-1 verzorging en goede begeleiding geven Dexter houvast in de voor hem zo verwarrende wereld. Op dit moment is er in Nederland geen geschikt logeer- of opvangadres voor deze ‘kostbare’ groep kinderen. De Dex Foundation streeft naar het realiseren van een kleinschalige ‘verzorgboerderij’ midden in de natuur waar kinderen zoals Dexter terecht kunnen. Opvang midden in de natuur, met professionele begeleiding, zou ouders tijdelijk kunnen ontlasten van hun zorg en een waardevolle aanvulling zijn in het leven van deze ‘vergeten’ kinderen. Met de After Business Club willen we dit mooie streven ondersteunen. We maken jaarlijks 250 euro per businessclublid over, dus als we straks zo’n 40 leden hebben is dat 10.000 euro per jaar.”
Het feit dat BN-ers, waaronder Beau van Erven Doorns, Giel Beelen en vele anderen, belangeloos hun medewerking aan deze Foundation verlenen zegt veel.

480_slippen_439.jpg

Anti-slip
Het actieve gedeelte van de tweede ABC-bijeenkomst bestond uit slippen op de gladde baan. Normaal gesproken wordt er flink gesproeid bij Slotemakers Anti-slipschool, maar deze middag is dat niet nodig. De regen komt met bakken uit de hemel en op de talrijke witte slipvlakken staat een dikke laag water. De deelnemers gaan met z’n drieën de Opels in, de instructeur neemt plaats op de passagiersstoel. De eerste keer gaan vrijwel alle deelnemers erg voorzichtig te werk. “Kom op, een beetje gas erbij, anders heeft het geen enkele zin”, zegt Cees van Dongen vriendelijk maar resoluut.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet