Columns

Ingezonden mededeling: Verkeerde weergave van feiten over Dutch GT4 Championship

Maandag 19 september verscheen er in de Telegraaf een artikel met betrekking tot de gebeurtenissen tijdens het GT4-weekend op TT Circuit Assen. Uit naam van Day V Tec wil ik graag één en ander rechtzetten!

Duidelijk is dat degene die het stuk geschreven heeft, zijn zaken niet goed heeft geverifieerd.
Er wordt beweerd dat een aantal teams onder leiding van Davy Lemmens en Andre Kool een protest bij de RACB hebben neergelegd om zo het Nederlandse kampioenschap proberen uit te stellen. Er is echter een verzoek neergelegd, geen protest!
Blijkbaar zijn de initiatiefnemers volgens deze journalist degenen die boven aan de lijst van 6 teams en 9 auto's staan. Heel eenvoudig is te constateren wie het verzoek aanhangig maakt door dit bij de RACB na te vragen.

Waarom hij de naam Davy Lemmens en Andre Kool gebruikt is een raadsel, een verzoek kan enkel en alleen aanhangig gemaakt worden door een licentiehouder. Noch Davy Lemmens, noch Andre Kool zijn licentiehouders. Het verzoek gericht aan de RACB heeft enkel betrekking op de GT4 Cup, hoe komt deze journalist er bij dat de zogenaamde initiatiefnemers het Nederlandse kampioenschap willen uitstellen?

jeroen_7562.jpg

Day V Tec is de inschrijver van de auto van Peter van der Kolk. Ieder persoon of geregistreerd bedrijf met een rechtsgeldige licentie kan een verzoek indienen. Dus zowel Peter van der Kolk als Day V Tec kunnen hun stem uitbrengen. Van der Kolk als rijder en Day V Tec als teamlicentiehouder. Dat bepaalde rijders en/of teammanagers verschillen van mening is niet zo vreemd. Zo heeft Gianni Giudici, teambaas en rijder van het Lotus team, zelf niet getekend omdat hij onpartijdig wil blijven. Hij heeft zijn rijders onder hun eigen licentie, de vrije keuze gegeven om het verzoek te tekenen. Enig onderzoek zou hier op de plaats zijn geweest.
Dat Dick Van Ekris om het hele verhaal moet lachten bleek niet uit het telefoonverkeer dat er was met alle teams die getekend hebben. Als het niet rookt dan brandt het ook niet!

Waar de betreffende journalist na afloop van Zolder zeer kritisch schreef over de gebeurtenissen betreffende de rijderswissel, ik citeer: "De Nederlandse sportcommissie op het Belgische circuit van Zolder ,waar het Dutch GT4 in het randprogramma van de Formula Superleague aantrad, bedekte de blunder -al dan niet opzettelijk begaan- met de mantel der liefde", is hij nu wel heel erg op de hand van een partij.

Naar mijn weten is journalistiek het weergeven van feiten en gebeurtenissen! In dit artikel lees ik een eigen en/of opgelegde mening! Enige lichtpuntje in deze journalistieke dwaling, is zijn mening betreffende rijder Ricardo van der Ende: “Wanneer we de vergelijking met het voetbal zouden maken, dan zou van der Ende bij het Nationale elftal spelen”, die mening deel ik met hem!

Met vriendelijke groet,
Davy Lemmens
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet