Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Rossi wint 2e race, De Jong imponeert

Alexander Rossi heeft de tweede Formule Renault 3.5 race op het circuit van Paul Ricard gewonnen. De Amerikaan had een goede start en probeerde meteen poleman Vergne te verschalken. Vergne gaf echter geen krimp en behield de leiding. Een forse crash waarbij Charouz over de auto van McKenzie vloog, zorgde vervolgens voor een safety car situatie.

02311814_316_dejong

Bij de herstart behield Vergne de leiding, met Rossi, Ricciardo en Wickens in de achtervolging. Ook Daniël de Jong was goed op dreef. Een prima kwalificatie bracht hem een achtste startpositie, net achter Wickens. In de openingsfase kon De Jong prima aanhaken bij de kopgroep en klom op naar de zevende positie.

Ricciardo was de eerste rijder die voor de verplichte pitstop binnen kwam. Niet veel later volgde ook raceleider Vergne. De pitstop ging echter niet goed bij de Red Bull rijder, waardoor hij kostbare tijd verloor. De leiding kwam dan ook in handen van Alexander Rossi, die meteen aan de horizon verdween. Ook De Jong had enige problemen rondom zijn pitstop en viel terug naar de twaalfde positie.

In de slotfase van de race was er nog een interessant gevecht gaande tussen Red Bull collega’s Vergne en Ricciardo, die laatstgenoemde uiteindelijk won. Zij deelden in deze volgorde het podium met winnaar Rossi. In de strijd om het kampioenschap is Vergne flink ingelopen op Wickens, die nog een voorsprong van slechts 2 punten heeft. De Jong kwam uiteindelijk als twaalfde over de finish, na een sterke wedstrijd.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Paul Ricard – Zondag 18 september 2011
1. Alexander Rossi, 23 ronden in 47:12.356
2. Daniel Ricciardo, op 4.416
3. Jean Eric Vergne, op 5.800
4. Jake Rosenzweig, op 14.463
5. Nick Yelloly, op 15.505
12. Daniël de Jong, op 39.272

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet