IndyCar

Indycar: Zege voor Scott Dixon op Motegi

Ganassi-coureur Scott Dixon heeft voorlopig de allerlaatste Indycarwedstrijd in Motegi op zijn naam geschreven. In de slotfase van de wedstrijd kon Dixon afstand nemen van Penske-coureur Will Power, die met zijn tweede plek de leiding in de kampioenschapsstand heeft overgenomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Honda Racing USA

2011_dixon_motegi_r
Zege voor Scott Dixon op Motegi

Scott Dixon zegeviert in Motegi
De 63 ronden tellende wedstrijd op de roadcourse van Motegi werd volledig door Scott Dixon beheerst. Het verschil met Will Power bedroeg vaak niet meer dan een seconde. Power eindigde als tweede en nam daarmee de leiding in de stand van het kampioenschap van Dario Franchitti over.

Franchitti was in de 26e ronde bij een incident met Penske-coureur Ryan Briscoe betrokken. De Schot tikte de Penske-coureur aan, en verprutste met deze actie ook de kansen van Charlie Kimball en Graham Rahal. Bij een herstart werd Franchitti naar de laatste plek verbannen. Hij eindigde alsnog als negende. Will Power profiteerde en heeft nu 13 voorsprong in de stand van het kampioenschap.

Marco Andretti eindigde als derde gevolgd door Alex Tagliani, Oriol Servia en Sebastien Bourdais. Een touché met Ryan Hunter Reay had voor Bourdais verder geen gevolgen. Takuma Sato zorgde voor een teleurstellend thuisoptreden. Joao Paulo de Oliveira werd het slachtoffer van een kamikaze-actie en ook Sato’s teamgenoot EJ Viso werd het slachtoffer van diens acties. Viso eindigde als 22e en Sato als 11e. Tony Kanaan zag wegens te snel rijden in de pitlane een goede klassering in rook opgaan en werd uiteindelijk als 18e geklasseerd.

Uitslag
1. Scott Dixon Dallara Honda 63 ronden
2. Will Power Dallara Honda + 3.4375s
3. Marco Andretti Dallara Honda + 4.4782s
4. Alex Tagliani Dallara Honda + 5.5913s
5. Oriol Servia Dallara Honda + 6.1621s
6. Sebastien Bourdais Dallara Honda + 6.6399s
7. Helio Castroneves Dallara Honda + 7.6856s
8. JR Hildebrand Dallara Honda + 8.7436s
9. Dario Franchitti Dallara Honda + 9.0690s
10. Mike Conway Dallara Honda + 9.3816sAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet