Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Vergne wint eerste race in Paul Ricard

Jean Eric Vergne heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Formule Renault 3.5. Op het circuit van Paul Ricard claimde de Fransman de pole position voor de eerste race van het weekend, welke hij later in de middag van start tot finish leidde. Met zijn zege loopt Vergne flink in op klassementsaanvoerder Wickens. Het verschil in punten tussen beide teamgenoten bedraagt nu slechts 17 punten.

Bij de start van de eerste race van het weekend kwam Vergne goed van zijn startplek weg. Costa en Wickens waren de enige die hem konden volgen en al snel sloeg het drietal een gat naar hun achtervolgers. Deze groep werd aangevoerd door Rossi, met achter hem Hartley, Rosenzweig en Ricciardo. Niet veel later voerde Hartley de druk op bij Rossi, waarna hij de Amerikaan in de zesde ronde inhaalde en doorschoof naar de vierde positie.

Halverwege de wedstrijd klokte Vergne een serie snelle rondetijden. Costa en Wickens konden niet direct volgen en zodoende bouwde Vergne een marginale voorsprong van 3 seconden op. Deze voorsprong gaf de Red Bull piloot in de slotfase van de wedstrijd niet meer uit handen en zodoende ging Vergne er relatief eenvoudig met de zege vandoor. Achter hem kwam Costa als tweede over de finish en Wickens als derde.

Later bleek dat de auto van Costa niet conform reglement was (onder gewicht), waarna diskwalificatie volgde. Wickens werd hierdoor als tweede geklasseerd, terwijl Hartley naar de derde plaats promoveerde.

Daniël de Jong kende een enerverende wedstrijd. De Jong moest vanuit de achterhoede starten, maar viel op door snelle rondetijden. In zijn weg naar voren werd de Comtec piloot echter geraakt door Fauruz Fauzy, waardoor hij ver terugviel in de rangorde.

Uitslag race 1 – Formule Renault 3.5
Paul Ricard – Zaterdag 17 september 2011
1. Jean-Eric Vergne, 25 ronden in 47:47.373
2. Robert Wickens, op 4.455
3. Brendon Hartley, op 4.907
4. Jake Rosenzweig, op 27.665
5. Sergio Canamasas, op 29.603
20. Daniël de Jong, op 1:24.559
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet