V8 Supercars

V8 Supercars: Sprintrace-overwinningen voor Van Gisbergen en Will Davison

De grid voor de L&H 500 op het schilderachtige Philip Island wordt bepaald door twee korte sprintraces van veertien ronden. De beide wedstrijden op Philip Island leverden overwinningen op voor de FPR/SBR Ford Falcons van Will Davison en Shane van Gisbergen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s SBR/Holden

van_gisbergen_philip_island_1
Shane van Gisbergen won de tweede kwalificatiewedstrijd voor de L&H 500. Een
prachtige opnamen met als achtergrond de Pacific.


Sprintrace-overwinningen voor Van Gisbergen en Will Davison
De eerste kwalificatiewedstrijd voor de L&H500 op Philip Island werd gewonnen door de FPR Ford Falcon van Will Davison. In de eerste kwalificatiewedstrijd stond de FPR Falcon onder druk van Andrew Thompson die samen met Jamie Whincup in de Team Vodafone Holden uitkomt. Uiteindelijk moest Thompson zijn positie aan Toll HRT-fabriekscoureur Garth Tander prijsgeven. Hoewel Tander zijn merkgenoot nog onder druk wist te zetten, kwam hij uiteindelijk te kort. Thompson eindigde als derde. Door een slechte start verloor de leider in het kampioenschap, Craig Lowndes, veel tijd en eindigde uiteindelijk nog als zesde.

Sprintrace-overwinning voor “The Giz”
Shane van Gisbergen schreef de tweede kwalificatiewedstrijd vrij gemakkelijk op zijn naam. Nadat de Team Vodafone Holdens hun verplichte pitstops afgewerkt hadden, had Van Gisbergen vrij baan en pakte een vrij gemakkelijke Sprintzege, die bovendien in de stand van het kampioenschap nog eens 66 punten extra opleverden. Teambaas Ross Stone was meer dan tevreden over de nieuwe partij Dunlops waarover het team voor dit weekend de beschikking heeft. “Soms zit er een klein verschil in, waardoor je aanpassingen aan de auto moet doen, maar met deze banden zaten we snel aan de top. Dit is erg goed natuurlijk.

Shane van Gisbergen: “Wij hadden geen gemakkelijke start van het weekend, maar uiteindelijk kwam het allemaal goed. John McIntyre reed een goede wedstrijd en in combinatie met mijn overwinning levert dit een derde startplek op. Ik ben erg verheugd met de wijze waarop de auto zichzelf in balans hield en de banden zich gedroegen naarmate de wedstrijd vorderde. Het zou mooi geweest zijn indien Jamie Whincup mij voor de gehele wedstrijd gepusht had, maar daar krijgt hij morgen de gehele dag de tijd voor.”

De combinatie Will Davison/Luke Youlden vertrekt voor de 113 ronden tellende L&H 500 vanaf pole. Luke Youlden is de 50e coureur die in het spectaculaire V8 Supercarkampioenschap met een pole genoteerd staat. Voor Davison is het zijn vierde pole.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet