Formule 2

GP2: Vietoris pakt zege in slotwedstrijd Monza. Van der Garde vijfde in kampioenschap

De Duitser Christian Vietoris heeft tijdens de slotwedstrijd van het FIA GP2 kampioenschap met het team van Racing Engineering de zege gepakt. Giedo van der Garde eindigde teleurstellend als dertiende.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Frits van Eldik/GP2

vietoris
Christian Vietoris op weg naar de zege in Monza.

Vietoris pakt zege in slotwedstrijd Monza
Met een raketstart schoot de Duitser Christian Vietoris bij het vallen van de vlag tussen Fabio Leimer en Jules Bianchi door. Daarmee legde hij tevens de basis voor een solide-overwinning in de slotwedstrijd van het FIA GP2 kampioenschap. In de chicane kwam de Fransman Charles Pic in aanraking met de bolide van Luca Filippi en verdween van het strijdtoneel. Ook Romain Grosjean was het onschuldige slachtoffer van Pic’s kamikaze-actie. Filippi kwam er zonder kleerscheuren nog vanaf, maar Grosjean speelde geen rol van betekenis meer. Ondanks een gehavende bolide eindigde Filippi nog als vijfde en liet de snelste wedstrijdronde noteren. Voor de Italiaan voldoende om het vice-kampioenschap naar zich toe te trekken. De Fransman Jules Bianchi eindigde in de stand van het kampioenschap als derde.

Giedo van der Garde eindigde in de eindstand van het kampioenschap als vijfde en kwam in de wedstrijd niet verder dan een teleurstellende dertiende plek. Alleen de fraaie onboardbeelden van de op zijn helm geplaatste camera zorgden voor een lichtpuntje.

De Brit Sam Bird eindigde als vierde. De Mexicaan Esteban Guttierrez wist Vietoris’ teamgenoot Dani Clos voor te blijven en pakte een uitstekende zesde plek.

110909fvef6304
Slechts een teleurstellende vijfde plek in de eindstand van het GP2 kampioenschap
voor Giedo van der Garde in 2011. Hopelijk opent de F1 in de toekomst meer
perspectief voor Giedo.

Uitslag
1 - Christian Vietoris - Racing Engineering - 21 ronden 32'51"770
2 - Fabio Leimer - Rapax - 0"730
3 - Jules Bianchi - Lotus ART - 2"851
4 - Sam Bird - iSport - 3"556
5 - Luca Filippi - Coloni - 4"010
6 - Esteban Gutierrez - Lotus ART - 10"957
7 - Dani Clos - Racing Engineering - 11"584.
8 - Marcus Ericsson - iSport - 16"079
9 - Luiz Razia - Air Asia - 17"619
10 - Pal Varhaug - Dams - 19"814


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet