Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

F3: Eerste prijs is binnen voor Van Amersfoort Racing


Voor de hoofdprijs moet team en rijder nog even geduld hebben, maar op de EuroSpeedway Lausitz legde Richie Stanaway wel beslag op het Rookie-kampioenschap. Met een voorsprong van 44 punten op Klaus Bachler is de Kiwi niet meer te achterhalen. “Vorig jaar misten we het kampioenschap op een haar, dit jaar hebben we ‘m al vier races voor het einde al binnen”, concludeerde Frits van Amersfoort tevreden.

480_var_jeroen_mul

Ook de twee andere coureurs van het kampioensteam uit Huizen deden van zich spreken dit weekeinde. Jeroen Mul reed twee sterke races en kreeg een mooie beloning in de vorm van een vijfde en zesde plaats. “Jeroen racete zoals het moet: hard, degelijk en foutloos. Als hij erin slaagt om bij de kwalificatie nog een paar plaatsen naar voren te komen, dan komt het podium in zicht. Met twee keer een negende startplek zit je namelijk net te ver naar achteren.”

480_var_van_asseldonk

Hannes van Asseldonk was in de openingsrace net even te gretig bij het goedmaken van een verloren plaats. Na een touché met Alon Day zat de wedstrijd er op voor de als vijfde gestarte coureur. Op zondagmiddag haalde Hannes alsnog alles uit zijn Dallara powered by Volkswagen. Vanaf plaats zes rukte hij op naar een uitstekende derde plaats; de vierde podiumklassering voor de Rookie uit Boekel.

“Hannes heeft zondag definitief aangetoond dat hij qua snelheid bij de top drie hoort”, aldus de teameigenaar. “De manier waarop hij zich herpakt na de mislukte eerste race is sterk.” Frits van Amersfoort concludeerde tevreden dat alle drie rijders prima presteerden. “Over de breedte gezien was het een succesvol weekeinde, waarin we de eerste prijs hebben gepakt.”

Van Amersfoort Racing is in het weekeinde van 16 september actief in de ATS F3 Cup op het TT-circuit van Assen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet