Formule 3

F3: Eerste prijs is binnen voor Van Amersfoort Racing

480_var_richie_stanaway

De eerste prijs van het seizoen 2011 is binnen voor Van Amersfoort Racing. Na een tweede plaats en een zege op de EuroSpeedway Lausitz heeft Richie Stanaway beslag gelegd op het Rookie-kampioenschap in de ATS Formel 3 Cup. Stanaway leidt na het zevende raceweekeinde ook riant de algemene titelstrijd in het Duits Formule 3. Hannes van Asseldonk scoorde in de tweede wedstrijd een derde plaats, terwijl Jeroen Mul met een vijfde en zesde plaats zijn beste raceweekeinde van 2011 beleefde.

Richie Stanaway (19) ging op de EuroSpeedway Lausitz verder waar hij in Oostenrijk was gebleven. De Nieuw-Zeelander legde beslag op beide polepositions, reed twee keer de snelste raceronde en scoorde in de eerste race een tweede plaats.

Teameigenaar Frits van Amersfoort: “Zijn concurrent Marco Sörensen was bij de start net even beter weg, maar wat Richie in de race liet zien was van grote klasse. Hij joeg Sörensen op, dook in zijn versnellingsbak en viel bochten aan in prachtig overstuur, net als een rallyrijder.”

480_var_podium_r2

Op zondagmiddag haalde de rijder uit de stal van Gravity Racing zijn revanche. Dit keer was Richie Stanaway wel goed weg en ging als eerste de bocht in. Ook de herstart na de harde crash van Tom Blomqvist bracht Richie niet uit evenwicht. De VAR-coureur bouwde in vijftien ronden aan een riante voorsprong van 4,1 sec. op Marco Sörensen en scoorde zo al weer zijn tiende overwinning.

“Richie is dit seizoen de beste en de snelste. Vandaag heeft hij dat nogmaals laten zien”, aldus Frits van Amersfoort. In het zevende raceweekeinde scoorde Richie Stanaway liefst 22 van de 24 te verdienen punten en bracht zijn voorsprong in het kampioenschap naar een imposante 29 punten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet