Persberichten

Persbericht: Sebastiaan Bleekemolen verstevigt met overwinning leidende positie in Clio Cup

480_abr_trophy_p

Sebastiaan Bleekemolen heeft op Circuit Park Zandvoort een uitstekend weekend achter de rug. Tijdens de Trophy of the Dunes pakte de rijder van Aevitae Bleekemolen Racing na een vijfde plaats in race één een klinkende overwinning in race twee van de Dutch Renault Clio Cup. Daarmee verstevigde Bleekemolen zijn leidende positie in de tussenstand van dit hoogaangeschreven kampioenschap. In de Olympia Cup voor minder ervaren rijders legde Alexander Keyzers namens Aevitae Bleekemolen Racing in race één beslag op plaats drie.

Dutch Renault Clio Cup

Sebastiaan Bleekemolen begon de Trophy of the Dunes al als aanvoerder in de tussenstand van de Dutch Renault Clio Cup. De rijder van Aevitae Bleekemolen Racing was in de eerste race voortdurend in de kopgroep te vinden en passeerde als vijfde de finish. In race twee stond er echter geen maat op Bleekemolen. Als tweede gestart had de rijder van Aevitae Bleekemolen Racing de leider snel te pakken en reed op overtuigende wijze naar de zege. “Marcel Dekker had in de eerste race een lekke band gehad en moest dus met een nieuwe band van start gaan. Ik wist dat hij in het begin problemen met de wegligging zou krijgen en dat gebeurde dus ook. Toen hij even buiten de baan kwam was ik er voorbij. Daarna heb ik echt de hele race op de limiet gereden. De achter me rijdende Sandra van der Sloot was wel snel maar echt bedreigen kon ze me niet meer. Een uitstekend weekend”, aldus een tevreden Bleekemolen. Met zijn overwinning deed Bleekemolen goede zaken in de tussenstand van het kampioenschap en heeft nu met nog twee races te gaan een voorsprong van 28 punten op de nummer twee.

480_abr_trophy_a

De eerste Dutch Renault Clio Cup race leek ook op een overwinning van Aevitae Bleekemolen Racing uit te draaien. Ruud Steenmetz en Alexander Keyzers gingen hierbij aan de leiding maar Steenmetz zag zijn pitstop mislukken terwijl Keyzers bij een botsing betrokken raakte. Desondanks legde Keyzers in de Olympia Cup voor minder ervaren rijders beslag op plaats drie. Melvin de Groot reed in de eerste race naar een keurige zesde plaats en passeerde in race twee ondanks een spin als twaalfde de finishvlag. Een uitstekende tweede race reed René Steenmetz door daarin beslag te leggen op plaats vijf. Allard Kalff reed twee stabiele races die hem de plaatsen zes en negen opleverden.

Toerwagen Diesel Cup
In de Toerwagen Diesel Cup kwamen voor Aevitae Bleekemolen Racing de equipes Willem Cornelissen/Martin de Kleijn en Henry van Os/Kees Bouhuys in actie. In de eerste race legde de equipe Van Os/Bouhuys beslag op plaats tien, terwijl het duo in race twee als elfde de finish passeerde. Cornelissen/De Kleijn zagen in de eerste race de finishvlag niet maar stelden in race twee de tiende plaats veilig.

ADAC GT Masters
Michael Bleekemolen, de vader van Sebastiaan en Jeroen, racete afgelopen weekend op de Duitse Eurospeedway. Samen met zijn vaste partner Ronald van de Laar participeerde Bleekemolen senior in de zeer competitieve ADAC GT Masters. In deze internationale autosportklasse met vele verschillende sportwagens, komen de Nederlanders uit met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3. "Het ging wel en het ging niet’’, zo vatte de geroutineerde Aerdenhouter zijn weekend met tweede wedstrijden samen. "We hadden wat wegliggingproblemen, hetgeen je in deze bijzonder competitieve klasse direct veel plaatsen kost. Bovendien liepen we in de eerste manche in korte tijd twee keer een lekke band op. Dan valt er weinig eer te behalen’’, aldus Bleekemolen, die met Van de Laar als 31ste geklasseerd werd. Op zondag nam Bleekemolen de start voor zijn rekening en dat is binnen de ADAC GT Masters al een belevenis op zich. "Er wordt bikkelhard gereden. Het was wederom één grote chaos, waarbij er van alles door de lucht vloog. Ik moest ook flink wat ontwijken. Uiteindelijk zijn we als 20ste gefinisht’’, zei Bleekemolen, die over twee weken met Van de Laar de ADAC GT-races van Assen zal rijden.

ALMS
Jeroen Bleekemolen en Tim Pappas hebben in de American Le Mans Series (ALMS) op het straatcircuit van het Amerikaanse Baltimore hun poleposition in de GTC-klasse omgezet in een klinkende overwinning. Het duo stuurde hun Porsche GT3 RSR in een tijd van 2:01.10,294 in totaal 67 ronden over de baan en zette en passant ook nog de snelste rondetijd in GTC op de klokken. "We hebben als team een uitstekende prestatie neergezet en ik ben echt blij met deze zege'', zei Jeroen na afloop van de race. "Het is ook fantastisch dat er zoveel fans zijn gekomen, dat doet me erg goed en maakt de zege nog mooier.''
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet