Persberichten

Persbericht: Bart van Os hard op weg naar de titel na zege tijdens Trophy of the Dunes

480_swift_trophy

Met een 3de en 1ste plaats tijdens de Trophy of the Dunes, heeft Bart van Os uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd van de Formido Swift Cup. Met een inmiddels enorme voorsprong van 41 punten, kan de Coronel Junior-coureur het kampioenschap amper meer ontgaan. Mike Hesse kende op Circuit Park Zandvoort eveneens een gedenkwaardige dag. De Duitse tiener, die komende week zijn 17de verjaardag viert, veroverde met winst in de eerste Swift-heat zijn allereerste autosportzege ooit.

Afgelopen zaterdag bereikte de Formido Swift Cup een mooie mijlpaal. Na 66 races waren de Suzuki’s toe aan hun 34ste kwalificatie, waardoor de Swifts voor de 100ste keer officieel in actie kwamen. Van het huidige deelnemersveld is er één coureur (Peter Schreurs) die er alle honderd keer bij is geweest; hij kon derhalve een klein Suzuki-feestje vieren. Al wist Schreurs zijn persoonlijke mijlpaal niet te verzilveren met de ‘winst’ in de kwalificatie. Deze eer was weggelegd voor de 16-jarige Jos Kiekens, die met een erg snelle omloop de beste was. Na afloop kreeg de sterke autosport-rookie een speciale ‘Formido Swift Cup 100 x in actie’-beker. "Dat is gaaf’’, zei Kiekens. "Na mijn dubbele zege tijdens de Masters of F3 is dit al mijn derde bokaal. Het gaat lekker!’’

Mooie première Hesse
Vandaag, tijdens de eerste van twee verreden heats, was Kiekens ook op dreef. Maar omdat zijn auto na afloop technisch niet conform het reglement was, werd hij niet in de officiële uitslag opgenomen. Daardoor mochten Mike Hesse (winst), Marcel van de Maat (2de) en Bart van Os (3de) de trofeeën in ontvangst nemen. "Eindelijk mijn eerste keer podium. Het werd ook wel een keer tijd’’, zei de ambitieuze tiener Hesse, wiens eerste gang naar het ereschavot direct voor een zege was.

Makkelijke zege
Bart van Os deed met winst in de tweede Swift-heat uitstekende zaken in de strijd om de titel. "Ik ben heel blij met dit weekend’’, zei de bijna kampioen na afloop. "Vanmorgen in race 1 had ik nog remproblemen. Maar mijn monteurs hebben dat euvel prima verholpen, waardoor ik super kon rijden nu. Ik kende een hele goede wedstrijd en wist snel weg te rijden bij de concurrentie. Het was één van mijn makkelijkere zeges dit seizoen.’’

Spanning
Peter Schreurs kon wederom een beker aan zijn rijke Swift Cup-collectie toevoegen. Hij finishte in de tweede race op plek 2, hetgeen voor hem dit seizoen zijn 8ste gang naar het podium was. Jos Kiekens mocht als de nummer 3 met de champagne spuiten. Achter kampioenschapsleider Bart van Os (196) punten en Peter Schreurs (155) is de strijd om plek 3 in het klassement nog uitermate spannend. Sven Snoeks (140) moet tijdens de Formido Finaleraces (14 tot en met 16 oktober op Circuit Park Zandvoort) goed uitkijken voor Mike Hesse (136), Jos Kiekens (135), Jeffrey Rademaker (132) en Marcel van de Maat (131), die Snoeks nog flink op de hielen zitten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet