NASCAR

NASCAR: 35e Nationwide zege voor Carl Edwards in Atlanta

Roush Fenway-coureur Carl Edwards behaalde afgelopen weekend in Atlanta zijn 35e Nationwide-zege. Carl Edwards wist zich van een penalty goed te herstellen en zorgde samen met Kyle Busch voor een zinderende finale.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

carl_edwards_atlanta_nw_2
Een juichende Carl Edwards in Atlanta.

35e Nationwide zege voor Carl Edwards
Carl Edwards wist zich van een penalty in het begin van de wedstrijd goed te herstellen. In de 177e ronde nam Edwards definitief de leiding van Kevin Harvick’s Chevrolet over. Hoewel Edwards de leiding niet meer afstond, zag hij zijn voorsprong snel slinken toen de Toyota van Kyle Busch in de 186e ronde de Ford van Ricky Stenhouse naar de derde plek terugverwees. Busch zette definitief de aanval in, maar de recordhouder in de Nationwide-series moest uiteindelijk met een tweede plek genoegen nemen. Hij naderde Edwards tot op 0.697 secs! Carl Edwards: “Een harde wedstrijd maar het bezorgde zowel Kyle Busch, Kevin Harvick en Kasey Kahne bijzonder veel plezier.”

Minder plezier hadden de Turner Motorsports teamgenoten Justin Allgaier en Reed Sorenson. Trevor Bayne was het onschuldige slachtoffer. Reed Sorenson die het kampioenschap aanvoerde was furieus. “Ik vertel jullie één ding, na de wedstrijd weet ik hem te vinden. Het is tussen hem en mij.” aldus een woedende Sorenson

Allgaier, die als zesde eindigde was na de wedstrijd op zoek naar zijn teammaat om zijn excuses aan te bieden. In de stand van het kampioenschap verloor Allgaier waardevolle punten op lijstaanvoerder Ricky Stenhouse Jr.

carl_edwards_mustang_atlanta_nw_2
De Mustang traditie van vroeger wordt in de Nationwideseries eervol voortgezet!


Uitslag
1. Carl Edwards Ford 195 ronden
2. Kyle Busch Toyota 195 ronden
3. Ricky Stenhouse Jr. Ford 195 ronden
4. Kevin Harvick Chevrolet 195 ronden
5. Kasey Kahne Chevrolet 195 ronden
6. Justin Allgaier Chevrolet 195 ronden
7. Brad Keselowski Dodge 195 ronden
8. Aric Almirola Chevrolet 195 ronden
9. Jason Leffler Chevrolet 195 ronden
10. Elliott Sadler Chevrolet 195 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet