Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen pakt de winst in race twee

bleekemolen_1839

Sebastiaan Bleekemolen heeft de tweede Dutch Renault Clio Cup wedstrijd op zijn naam geschreven maar had op de finishlijn niet meer dan 0,8 seconde voorsprong op een uitstekend volgende Sandra van der Sloot. Door het uitvallen van Sheila Verschuur deed Bleekemolen ook goede zaken voor het kampioenschap. Marcel Dekker die de wedstrijd in de eerste ronde aanvoerde moest na een klein foutje, dat hem twee plaatsen kostte, genoegen nemen met plek drie. Met zijn derde plaats was Dekker de hoogst geklasseerde rijder in de Olympia Cup, voor Reynier de Pundert en Aristoteles Varvaroussis.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Klaas Norg, Erik van der Schaaff en Bart Buijs

dekker_op_kop_1768

De tweede Dutch Renault Clio Cup race gaat over twaalf ronden en nu mag de snelste man uit de kwalificatie wel gewoon vanaf pole position vertrekken. Dat betekent dus Marcel Dekker op één, gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen, Sandra van der Sloot, winnaar van race één Max Braams, Ronald Morien, Sheila Verschuur, Ruud Steenmetz en Alexander Keyzers terwijl opnieuw Niels Langeveld en Melvin de Groot de toptien volmaken.start_1678

Vanaf pole position heeft Dekker een goede start terwijl Bleekemolen meteen kan aansluiten. De Groot ziet zijn race in de Tarzanbocht al verloren gaan als hij spint. Voor Braams als winnaar van race één is de wedstrijd ook snel over als hij zijn Clio in een grote rookwolk in de tweede ronde moet stilzetten. Aan kop Dekker met in zijn kielzog Bleekemolen en Van der Sloot. Daarachter wordt Morien in de S-Bocht geraakt door Ruud Steenmetz en spint waardoor Verschuur moet uitwijken en ook tijd verliest.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet