IndyCar

Indycar: Opnieuw pole voor Power

110904_indy_baltimore_quali_power
Will Power behaalde zijn tweede pole-position op rij

Na zijn pole-position van vorige week op Sonoma mag Will Power ook vandaag tijdens de eerste Baltimore Grand Prix vanaf de eerste plek vertrekken. Op het stratencircuit van de stad in de staat Maryland was de coureur van het Penske-team in de kwalificatie 0,791 seconde sneller dan Graham Rahal. Rahal leek lange tijd op weg naar pole, maar uiteindelijk was Power sneller en verzekerde zich daarmee van de beste startpositie. “In die laatste run reed ik absoluut voluit, daarna was ik ook volledig kapot”, zei Power. “De pole-position is zeker een voordeel hier, want dan hoef je je geen zorgen meer te maken over het inhalen van anderen. Het is hier een stratencircuit, dus we zullen wel heel wat gele vlaggen hebben.”


Tekst: René de Boer
Foto's: PR


Powers teamgenoot Ryan Briscoe kwalificeerde zich als derde, gevolgd door kampioenschapsleider Dario Franchitti. Voor de Schotse tweevoudig Indy 500-winnaar was het nog even lastig in de kwalificatie, nadat hij aan het einde van de eerste heat al in de rondte ging en moest afwachten of hij zijn top zes-positie kon handhaven, maar dat lukte uiteindelijk, en in de beslissende kwalificatieheat reed Franchitti naar de vierde plek, gevolgd door Sébastien Bourdais en Ryan Hunter-Reay.

110904_indy_baltimore_quali_franchitti
Dario Franchitti kon met geluk nog door naar de beslissende heat

Takuma Sato veroorzaakte een ‘full-course yellow’ in de eerste sessie, doordat hij in de hairpin in de rondte ging en de baan blokkeerde. Als straf werden zijn twee snelste rondetijden geschrapt, zodat hij nu van achteraan de grid moet starten.

Uitslag:

1. Will Power, Penske, 1:20,2447
2. Graham Rahal, Ganassi, 1:20,323
3. Ryan Briscoe, Penske, 1:20,7023
4. Dario Franchitti, Ganassi, 1:20,7118
5. Sebastien Bourdais, Dale Coyne, 1:20.9725
6. Ryan Hunter-Reay Andretti 1:21,0095Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet