Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Joey van Splunteren scoort optimaal, kampioenschap nog niet beslist


vestergaard_schothorst_5906

In de tweede ronde zit hij al in de slipstream van de Deen. Na even geduldig wachten kan Schothorst hem voorbij en Beelen volgt al snel zijn voorbeeld.

Geen risico’s
Het leidende trio heeft al snel een gaatje. Van Splunteren staat op nagenoeg nieuwe banden en rijdt ronde na ronde verder weg van zijn teamgenoten. Dat komt ook omdat Florie en Schouten met elkaar in strijd zijn, al worden er duidelijk geen risico’s genomen. De klassementsleider loopt per ronde ongeveer anderhalve seconde weg en bouwt zo een comfortabele marge op.

schothorst_4618

Vol op het gas
Schothorst en Beelen zijn nog niet klaar met hun opmars, ze gaan beide zonder al teveel problemen langs Jan Paul van Dongen. Het gat naar Schouten lijkt echter onoverbrugbaar, maar toch blijft Schothorst vol op het gas. Dat betaalt zich uit, want door de strijd tussen de beide Provily-rijders kunnen de beide GEVA-rijders in de voorlaatste ronde aansluiting vinden.

Anticlimax
In de allerlaatste ronde volgt voor twee rijders een anticlimax. Schouten lijkt wat problemen te hebben met de wegligging en gaat in de Mastersbocht iets te wijd. Hij is meteen de aansluiting met Florie kwijt, die opgelucht adem haalt. Maar Schothorst zit hem dan op de hielen. In de S-bocht weet hij Schouten voorbij te steken en zo de laatste podiumplek te veroveren.

crash_beelen1

crash_beelen2

Voor Beelen is de anticlimax na zijn mooie race nog groter, hij verliest de Mygale en crasht lelijk. Hij kan wel zelf uit de auto komen, maar heeft duidelijk last van de impact en wordt met de ambulance naar het medical centrer op CPZ vervoert. Gelukkig blijkt hij niets te mankeren en samen met Gert Valkenburg kan hij naar zijn team terugkeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet