Toerwagen Diesel Cup

TDC: Kool en Zumbrink terug op het podium na winst in Toerwagen Diesel Cup

201109031_tdc

Ferdinand Kool en Henry Zumbrink (BMW 120d) hebben tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort de eerste wedstrijd van de Toerwagen Diesel Cup gewonnen. Het was voor het snelle tweetal pas hun eerste podiumplaats sinds Pinksteren. “Het team heeft een perfecte auto neergezet en deze overwinning is dan ook een beloning voor het harde werk. We zijn ongelooflijk blij en willen in het kampioenschap nog een inhaalslag maken”, stelde Kool tevreden. Gastrijder Ricardo van der Ende (BMW 123d Coupé) sloot de spannende race na honderd minuten op de tweede plaats af en eindigde voor klassementsaanvoerder Jeroen Dik (Volkswagen Golf 5).

Tekst en foto's: PR, Bart Buijs, Klaas Norg en Co van der Gragt

tdc1_0201

De vanaf pole position vertrokken Van der Ende behield na een goede start zijn koppositie. Het lukte de coureur uit het HTC Dutch GT4 Championship echter niet om een voorsprong op te bouwen en zag Kool aan zich voorbij komen.

tdc1_0814

Van der Ende gaf zich niet snel gewonnen en opende direct de tegenaanval op de leidende BMW 120d. Ondertussen deed Dik goede zaken en klom hij – komend vanaf de zevende stek – naar de derde plaats, gevolgd door merkgenoot Ronald Morien / Dennis de Groot.

tdc1_0212-2

Het geluk stond na een goed weekeinde tijdens de RTL GP Masters of Formula 3, nu niet aan de zijde van Marcel Nooren en Maik Barten. De nummers vier uit het kampioenschap klommen weliswaar uit negende stelling snel richting de vierde plaats, maar Nooren reed halverwege de race langzaam over het circuit met een defecte radiator. Na een pitstop en rijderswissel bracht teamgenoot Barten de BMW 123d Coupé weer op snelheid, maar toch besloot de rijder uit het KNAF Talent First-programma de wedstrijd uiteindelijk te staken.

tdc1_0893
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet