Supercar Challenge

DSC: Het eerste uur van de 24H of Zolder

a42b48fa221e3e81826bd82ebbed4c481

De 24h of Zolder is om 16:00 uur vanmiddag van start gegaan. Cor Euser had de beste start en kon zijn achtervolgers voorblijven. De Viper daarachter, met Wim Lumbeeck achter het stuur, verloor daarentegen meteen een paar plekke. Eerst was het Nol Köhler die aan de Viper voorbij ging en daarna was het Rick Abresch die voorbij kon steken aan Lumbeeck. Abresch noteerde daarna snelle rondetijden en kon al snel ook de Lammertink Porsche van Köhler voorbijgaan.

Tekst en foto's: DSC

Achter de koplopers reden Ardi van der Hoek en Jan Versluis ook steeds verder naar voren. Dat deed ook Niels Bouwhuis, die zich slechts op de negende positie had gekwalificeerd en dus veel posities goed moest maken. De Mosler bleef echter ook nu niet bespaard van technische problemen. Eerst kwam Bouwhuis binnen omdat de olietemperatuur opliep, en niet veel later kwam Bouwhuis opnieuw binnen met technische problemen. Na controle bleek het vliegwiel van de auto kapot te zijn, en dat betekende dan ook einde race voor de Mosler. Ook de Porsche van Carworld Motorsport kende problemen in de beginfase nadat de flippers van het schakelsysteem niet meer werkten. Deze zijn echter vervangen waarna de auto verder kon rijden.

110903_race_11

Het eerste uur verliep ook voor andere deelnemers verre van vlekkeloos. Vooral de temperatuur speelde bij sommige teams parten. Zo kwam de BMW van Meijers Motorsport al vroeg binnen met te warme remmen en een te warme motor en ging bij de BMW Silhouette van JR Motorsport de motor zelfs kapot. Zij zijn druk doende met het monteren van een nieuwe motor. Bovendien moest de Lammertink Porsche in de pitstraat een brandje bij een remschijf geblust worden. Tot slot heeft de BMW van V-Max Racing lang stilgestaan omdat de olieslang van de stuurbekrachtiging kapot was gegaan.

Cor Euser en Rick Abresch bleven op hun beurt snelle rondetijden noteren, met op ruime achterstand de Audi R8 van Prosperia Team Brinkmann en de Ferrari F430 GT2 van Jan Versluis. Vlak voor het eerste uur begonnen de meeste teams aan hun pitstops, waardoor de stand na het eerste uur een vertekend beeld geeft.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet