Formido Swift Cup

Swift Cup: Jos Kiekens snelste tijdens mijlpaal Suzuki-klasse

drietal_9353

Jos Kiekens laat zien dat zijn superoptreden tijdens de Masters of Formula 3 geen toevalstreffer was. De rappe rookie was vandaag tijdens de kwalificatie van de Formido Swift Cup liefst een halve seconde sneller dan de nummer twee, Mike Hesse. Daardoor mag Kiekens zondag vanaf poleposition starten.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Bart Buijs, Co van der Gragt en Erik van der Schaaff

Op zaterdagmorgen hebben de Formido Swift Cup-rijders een leuke mijlpaal. Na 66 races zijn de Suzuki’s toe aan hun 34ste kwalificatie, waardoor de Swifts vandaag voor de 100ste keer officieel in actie komen. Van het huidige deelnemersveld is er één coureur (Peter Schreurs) die er alle honderd keer bij is geweest; hij kan derhalve een klein Suzuki-feestje vieren. Maar hij zou niet de snelste zijn tijdens deze Swift-mijlpaal.

vanos_3255

Chicane
Dit weekend heeft Circuit Park Zandoort een andere configuratie dan normaal. Net als vorig jaar tijdens de Trophy, is er bij de Slotemakerbocht een chicane ‘ingebouwd’. Daardoor is er een extra afrem- en optrekmoment, waardoor de rondetijden een stuk hoger liggen dan normaal. Maurits Caransa had donderdag tijdens een vrije sessie problemen met de extra rechts-links-combinatie. De YURT-coureur stuiterde daar hard van de baan en ging vervolgens voor een medische check naar het ziekenhuis. Gelukkig is de rijder oké, zijn auto inmiddels gerepareerd en is hij dit weekend gewoon van de partij.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet