Formula Ford

Formule Ford: Joey van Splunteren op titelkoers

splunteren_florie_9934

De Trophy of the Dunes betekent voor de Dutch Formula Ford-coureurs het laatste optreden van seizoen 2011 op Nederlandse bodem. De strijd in het kampioenschap is nog open, maar Joey van Splunteren heeft de sterkste kaarten in handen. Met een poleposition verstevigde hij die positie nog, maar hij weet zijn concurrenten en teamgenoten Michel Florie en Bas Schouten direct in zijn rug.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg en Bart Buijs

rij_fordjes_9958

De Trophy of the Dunes is voor de Formule Ford-rijders om meerdere redenen een bijzonder evenement. In de eerste plaats is het de afsluiting van seizoen 2011 en is de kampioen nog niet bekend. Een ander punt is het feit dat er maar 8 auto’s deelnemen en dat is na de mooie volle velden tijdens de races van de Zolder Superleague en Masters samen met de Eurocup voor de coureurs even wennen. Tenslotte is er de chicane bij de Slotemakerbocht, die een vreemde hindernis vormt voor de rijders en hen uit het gewende ritme haalt.

dongen_0003

Van Dongen vervangt Cracco
Onder de 8 deelnemers is Jan Paul van Dongen onderweg in de auto van zijn pupil Pieter Jan Michiel Cracco. De jonge Belg is zelf niet aanwezig omdat hij hard aan de slag is voor zijn opleiding. Onno Zuidema is een nieuwe deelnemer dit seizoen, de Fries rijdt bij Provily Racing in een Mygale SJ08.

zuidema_0004
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet