Belcar

Belcar: Vuurdoop Marcos LM600 op Spa

Na een systeem-check in Venray vorige week, werd de gloednieuw opgebouwde Eurotech Marcos LM600 vanmiddag door Marc Goossens en Danny van Dongen aan haar eerste vuurdoop onderworpen.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

 Marcos LM 600 Spa

De eerste kilometers voor de Euotech Marcos LM600.

Eerste kilometers voor Marc Goossens met de Marcos LM600
Vandaag maakte de Marcos LM600 in handen van Danny van Dongen en Marc Goossens de allereerste kilometers. Autosport.nl had een kort gesprek met Eurotech-coureur Marc Goossens. Goossens: "Wij zijn vandaage eigenlijk voor het eerst echt aan het rijden, aan serieuze rondetijden moet je hier op Spa onder deze weerscondities niet denken. Ik heb nogal wat "IN"- en "OUT"-laps gedaan. Hoe zie jij het potentieel van de Marcos? Marc Goossens: "Bij Eurotech is dit voldoende aanwezig om voorin een rol te gaan spelen, Vandaag hebben we naar diverse problemen gezocht, het kan heel snel gaan en we zitten nu in de goeie richting ondanks het feit dat we niet alle onderdelen bij hebben."

 Marcos Roll-out Spa

Eerste testkilometers op Spa.

Corvette
Is er bij Eurotech een zelfde rol voor jouw weggelegd als bij de SRT Corvette? Marc Goossens:"Ik dacht dat ik hierin wel een bepaalde rol gespeeld had, maar er werd kennelijk anders over gedacht. Het product Marcos heeft zeker het potentieel om de rol van de Corvette te gaan evenaren, maar je kunt het toch niet helemaal vergelijken. We rijden nu met andere restrictors en katalysatoren en dat scheelt natuurlijk behoorlijk veel. De vraag is natuurlijk hoe ver gaan de jongens van Corvette hiermee?"

 Monteurs Marcos LM600

Vele "In"- en "Out"-ronden voor de fraaie Eurotech Marcos LM600.

NASCAR
Ook vroeg Autosport.nl naar de bevindingen met betrekking tot het NASCAR Busch-avontuur in Mexico, waar de Eurotech-coureur als één van de weinige Europeanen een zeer goed visitekaartje afgaf. Eurotech-coureur Marc Goossens is vermoedelijk de enige coureur die ooit in een NASCAR gesanctioneerd evenement aan de leiding heeft gelegen.

Marc Goossens: "Ik kwalificeerde me in Mexico City in de top vijf, alleen we hadden een probleem met de pitstop. De krik stond niet helemaal vast en terwijl de crew de wielen aan het wisselen was, gleed de auto naar beneden. Ik heb toen redelijk wat tijd verloren en zakte naar de 28e positie terug. Ik geloof niet dat ik de race echt had kunnen winnen maar een top drie klassering had er echt wel in gezeten. Realistisch gezien had ik een klassering tussen de vijftiende en twintigste plek voor ogen."

Komt er een vervolg aan het NASCAR-avontuur? Goossens: "Normaal zou ik slechts twee races doen, er zijn nog onderhandelingen gaande, het worden er vermoedelijk vier. In de NASCAR Nextel Cup ga ik vermoedelijk twee "road-courses" rijden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet