NASCAR

NASCAR: Gebroken enkel geeft Penske-coureur Keselowski nog steeds vleugels

Enkele weken geleden brak Penske-coureur Brad Keselowski tijdens een test op Road Atlanta zijn enkel. Het moet hem vleugels gegeven hebben want op Bristol zegevierde de Dodge van Keselowski wederom.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011_keselowski_bristol_pitstop
De beslissende stop voor Brad Keselowski ruim 80 ronden voor het einde.


Gebroken enkel geeft Penske-coureur Keselowski nog steeds vleugels
Sinds zijn testongeval op Atlanta eindigde Keselowski als eerste op Pocono, als tweede op Watkins Glen, als derde op Michigan en weer als eerste op Bristol! Met nog 80 ronden te gaan greep Keselowski definitief de leiding in de 500 ronden tellende wedstrijd op Bristol. Daarmee verzekerde Keselowski zich tevens voorlopig van een wildcard voor in de Chase naar de Cup.

In principe drukte Hendrick Motorsports-coureur Jeff Gordon zijn stempel op de wedstrijd. Gordon reed maar liefst 206 ronden aan de leiding. Het wedstrijdbeeld veranderde na een crash van zijn teamgenoot Mark Martin in de 361e ronde. Zeven ronden na de herstart voor dit incident pakte Keselowski de tweede plek, nadat hij de Ford van Matt Kenseth gepasseerd was.

In de 413e ronde sloeg Keselowski na een neutralisatie voor “debris” definitief zijn slag. Vrijwel alle koplopers kwamen voor de allerlaatste maal direct naar binnen. Martin Truex en Ryan Newman waren de enige rijders die voor twee banden opteerden. In de pits versloeg de crew van Team Penske de crews van Kenseth en Gordon. Direct bij de herstart in de 421e ronde sloeg Keselowski zo’n enorm gat dat de oppositie de resterende 79 ronden geen schijn van kans meer had.

Keselowski: “De avondrace in Bristol. Als kind zag ik Tony Stewart, Jeff Gordon, Dale Earnhardt deze wedstrijd winnen. Dit is een Race of Champions. Ik kan het nauwelijks geloven. Er zijn races met meer prijzengeld, met meer prestige, maar dit is zo ongelofelijk “cool” Tijdens de wedstrijd maakten wij enkele goede afstellingen en wij vinden onszelf terug in Victory Lane. Ik kan het gewoon niet geloven.

Jeff Gordon: “Wij bevonden ons bij de laatste stop gewoon niet in de positie die wij hadden moeten hebben, Wij kwamen gewoon te kort!” Gordon eindigde als derde achter Martin Truex Jr. die sinds 2007 zijn beste eindresultaat behaalde. Truex Jr. had er maar liefst 145 races voor nodig om weer in de Top 2 te eindigen.

2011_duel_truex_jr_gordon
Prachtig duel tussen Martin Truex Jr. en Jeff Gordon. Gordon verloor het op strategie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet