Formule 1

Formule 1: Mark Webber snelste in vrije trainingen op Spa-Francorchamps

mark_webber_red_bull

Tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van België in de Ardennen, die zoals wel vaker geheel in het teken stonden van fikse regenbuien, was Mark Webber vandaag de snelste coureur.

In de ochtendsessie was Michael Schumacher de snelste man op de baan. Maar dat wil niet zeggen dat hij zich vandaag tot te snelste coureurs mag rekenen. Schumacher zette die tijd namelijk neer in de beginfase van de training, waarin hij samen met teamgenoot Nico Rosberg de enige op de baan was geweest. Het begon vervolgens flink te regenen, zodat de tijd van Schumacher logischerwijs niet verbeterd kon worden.

Bruno Senna maakte zijn entree bij Lotus Renault memorabel door zijn bolide achterwaarts in de bandenstapels te zetten. Hij beschadigde zijn auto flink, maar die was gelukkig wel op tijd gerepareerd voor de tweede sessie ’s middags. Ook Paul di Resta zorgde voor brokken, hij ging zijwaarts de baan af en raakte ook de bandenstapels. Omdat dit op een gevaarlijk punt gebeurde werd de wedstrijd kort onderbroken met een code rood.

In de middagsessie herhaalde de weerssituatie van de ochtend zich feitelijk, maar nu waren de meeste coureurs wel al in staat geweest om een snelle tijd neer te zetten. De regen deed nu pas een half uur voor het einde van de vrije training zijn intrede, precies op het moment dat Webber de snelste omloop had genoteerd. De top tien bestaat verder uit Fernando Alonso op P2, Jenson Button op P3, gevolgd door resp. Lewis Hamilton, Felipe Massa, Nico Rosberg, Sergio Perez, Nico Hülkenberg, Paul di Resta en verrassend pas op een tiende plek Sebastian Vettel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet