IndyCar

Indycar: Zware boete voor Will Power na tonen vingertje wedstrijdleiding!

De Indycar-organisatie heeft Will Power een boete van ruim U$ 30.000 opgelegd naar aanleiding van de wedstrijd in New Hampshire. Tevens heeft Power tot aan het eind van het seizoen een voorwaardelijke schorsing aan zijn broek.

Tekst Willem J. Staat


power_loudon_actie
Will Power in actie op New Hampshire.Foto Indycar.

Obsceen gebaar Power zwaar bestraft
Het obscene gebaar dat Will Power tijdens de Indycarwedstrijd in New Hampshire richting wedstrijdleiding maakte, is hem duur komen te staan. De Indycar-organisatie legde de Australiër een boete van ruim U$ 30.000 op. Tevens kreeg Power tot het eind van dit seizoen een voorwaardelijke schorsing opgelegd. Ook moet de Penske-coureur voor de Indycar-organisatie een aantal publieke optredens verzorgen.

Na een herstart op Loudon spinde Danica Patrick van de baan en nam daarbij tevens titelkandidaat Will Power uit de wedstrijd. Hoewel het lichtjes begon te regenen had Brian Barnhart op de oval van Loudon toch het licht op groen gezet. Het resultaat was voorspelbaar. Enkele deelnemers crashten en het leidde tot een omstreden wedstrijduitslag waarbij Power zelfs nog als vijfde geklasseerd werd. Will Power was zo kwaad dat hij niet één maar twee vingers richting wedstrijdleiding opstak. Een incident dat op vrijwel alle Amerikaanse TV stations verschillende malen herhaald werd. De Indycar-organisatie nam het hem niet in dank af.

Brian Barnhart van Indycar gaf het volgende commentaar. “Hoewel de wedstrijd op een ongewoonlijke manier beëindigd werd, is dit gedrag in een familievriendelijke omgeving totaal niet gerechtvaardigd. Emoties behoren bij deze sport maar wij weten dat deze acties niet bij Wil Power’s normale gedrag passen.”

willpower_reactie
De reactie van Will Power op de sancties van Indycar.
Gaat Brian Barnhart nu weer een boete uitdelen?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet