Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

FIA GT3: Finale Europees GT3 kampioenschap tijdens Formido Finaleraces

480_gt3_finaleraces_pvs

In het weekend van 14 t/m 16 oktober vinden op Circuit Park Zandvoort de spectaculaire Formido Finaleraces plaats. Traditioneel vormt dit evenement het spannende slot van het nationale Dutch Power Pack-seizoen. Dit jaar staat er echter een zeer spectaculaire internationale aanvulling op het programma. Tijdens de Formido Finaleraces worden namelijk de finaleronden van het FIA Europees GT3 Kampioenschap 2011 verreden. Racefans worden tijdens de editie van dit jaar dus extra getrakteerd op een niet te missen internationaal GT-spektakel, want ook de finales van de Europese GT4 Cup en het HTC Dutch GT4 kampioenschap staan op het programma!

480_gt3_finaleraces_1

Voor het eerst in de geschiedenis is Circuit Park Zandvoort gastheer van het indrukwekkende FIA Europees GT3-kampioenschap, waaraan ruim dertig auto’s deelnemen. Het racen met GT’s, sportwagens van bekende en tot de verbeelding sprekende merken als Aston Martin, Audi, BMW, Chevrolet, Ferrari, Lamborghini, Lotus, Maserati, Mercedes-Benz en Porsche wordt de laatste jaren wereldwijd steeds populairder. Tal van fabrikanten, waaronder Audi met de R8 LMS en Mercedes-Benz met de SLS AMG, hebben in de afgelopen jaren wedstrijdauto’s volgens het internationale GT3-reglement ontwikkeld en dat zorgt voor een grote diversiteit in het startveld. “Met de finale van het FIA Europees GT3-kampioenschap op Zandvoort verwachten we een enorm spektakel”, aldus Erik Weijers, COO van Circuit Park Zandvoort. “Het zijn allemaal sportwagens die je als ‘droomauto’s’ mag betitelen, en een vol startveld met dergelijke bolides en rijders van hoog niveau is voor liefhebbers ongetwijfeld iets om van te smullen!”

480_gt3_finaleraces_2

Internationaal GT-feest
Met de finales van het HTC Dutch GT4 Championship, de GT4 European Cup en het FIA European GT3 Championship worden de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort dus een echt internationaal GT-feest. “Met de succesvolle deelname van Nederlandse toppers als Jeroen den Boer en Nick Catsburg, met de Faster Racing BMW Z4 en Paul van Splunteren, met de Prospeed Competition Porsche 997 GT3, kon het nog wel eens een feestje met Hollands tintje worden”, kondigt Erik Weijers aan.

Ook de rest van het raceprogramma is om de vingers bij af te likken. Zo staan er wedstrijden op het programma van de vaste Dutch Power Pack klassen Dutch Renault Clio Cup, Formido Swift Cup en Toerwagen Diesel Cup. Andere smaakmakers tijdens de Formido Finaleraces zijn de TOTAL Mazda MaX5 Cup en de Radical Cup Benelux.

Toegangskaarten
Toegangsbewijzen voor de Formido Finaleraces zijn nu reeds in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl), bij een van ruim 400 Primera winkels of via het Ticket CallCentre (0900 – 9000 500). Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart in de voorverkoop € 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop € 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet