IndyCar

Indycar: Ryan Hunter Reay behoudt zege Loudon

Andretti Autosport-coureur Ryan Hunter Reay mag zijn zege in Loudon definitief behouden. Die stond na een controversiële wedstrijdbeslissing van Brian Barnhart veertien dagen geleden behoorlijk ter discussie.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Honda Racing USA

loudon_rhr
Ryan Hunter Reay blijft winnaar op Loudon in New Hampshire.

Ryan Hunter Reay behoudt zege
Een college van beroep boog zich vandaag over het feit of Ryan Hunter Reay de wedstrijd op Loudon al dan niet gewonnen had. De Spanjaard Oriol Servia claimde na afloop dat hij winnaar van het evenement was. Het team van Newman Haas en Ganassi Racing tekenden beroep tegen de uitslag aan. Drie panelleden uit het college van beroep stemden tijdens de behandeling voor Hunter Reay als winnaar van de wedstrijd, die na 220 ronden wegens regenval stilgelegd moest worden. Van de 215 ronden tellende wedstrijd reed Hunter Reay er 71 op kop.

Teambaas Michael Andretti: “Wij zijn erg blij met de beslissing van het college met betrekking tot de finish in New Hampshire. Ryan reed een prachtige wedstrijd die dag en beschikte over een uitstekende crew. Iedereen bij Andretti Autosport was ervan overtuigd dat Ryan de winnaar was van de MoveThatBlock.com 225 en deze beslissing bevestigt zijn overwinning. Tot nu toe zijn wij het enige team die drie verschillende winnaars in de IZOD Indycarseries had. Nu kunnen wij weer ons op de volgende Victory Lane concentreren!”

Ryan Hunter Reay: “Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat ik winnaar was van de wedstrijd in New Hampshire. Ik weet dat het gehele Andretti Autosport Team erg blij is met de uitkomst van het beroep. Het is een opluchting dat wij nu ons volledig op de volgende wedstrijd in Sonoma a.s. weekend kunnen concentreren. In de laatste vier wedstrijden hebben wij meer punten gepakt dan wie ook. Ik hoop dat deze trend zich op Infineon Raceway voortzet.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet