EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Dubbel podium voor Bas Schothorst op Silverstone

480_schothorst_silverst_p

Met een fraaie tweede en derde plaats heeft Bas Schothorst voor 140.000 toeschouwers op het circuit van Silverstone zijn visitekaartje afgegeven. De Nederlander was afgelopen weekend hard op weg naar zijn eerste overwinning, maar tijdens de openingsrace in de Eurocup Mégane Trophy sloeg de pechduivel opnieuw toe. Nadat hij aan de leiding was gekomen kreeg hij problemen met zijn gaspedaal en viel hierdoor ver terug in het veld. Hij wist zich na een goede inhaalrace knap op te werken naar de derde plaats. Ook in de afsluitende race liet Bas Schothorst zich van zijn sterkste kant zien en rondde een sterk weekend met een tweede plaats af. Zijn concurrent Stefano Comini werd met een overwinning op zondag kampioen. In de Gentleman Cup werd Wim Beelen op zaterdag fraai tweede en op zondag won hij de tweede race overtuigend .


Tekst en foto's: PR

Op zaterdagmiddag kwam Bas Schothorst tijdens de eerste heat vanaf de tweede positie bijzonder snel uit de startblokken en wist polesitter Comini voor het ingaan van de eerste bocht te passeren. Hij liep samen met Comini en Niccolo Nalio snel weg bij de rest van het veld totdat hij problemen kreeg met zijn gaspedaal. Hij verloor na de openingsfase maar liefst zeven plaatsen en kon nadat het euvel was verholpen opnieuw beginnen. De TDS Racing coureur liet zich echter niet uit het veld slaan en begon aan een indrukwekkende inhaalrace. In de laatste ronde wist hij Fabian Thuner te verschalken en kwam na 19 zwaarbevochten ronden als derde over de meet.

Schothorst was niet de enige Nederlandse deelnemer in de top 10, Wim Beelen finishte als achtste, voor Jochen Habets. Jelle Beelen, zoon van Wim en normaal gesproken uitkomend in het Dutch Formula Ford Championship, liet zien dat hij ook in een 'auto met een dakje' prima uit de voeten kan. De jonge racer, uitkomend voor Equipe Verschuur en niet voor TDS waarin zijn vader rijdt, kwam als 15e over de finish. Jeroen Schothorst haalde de finish door technische malheur helaas niet.

480_schothorst_silverst_a

Ook de tweede race op zondag kwam Bas Schothorst bijzonder goed van zijn plaats. Hij pakte opnieuw Comini en ging na de eerste ronde aan de leiding. Comini kwam echter weer voorbij Bas Schothorst die de Zwitser gedurende de 19 ronden tellende race goed kon volgen. Ondanks een goede pitstop bleef Schothorst achter Comini steken en zag uiteindelijk als tweede de zwart-wit geblokte finishvlag vallen.

Wim Beelen deed het de tweede race zelfs nog beter dan de race op zaterdag, hij passeerde als zesde de meet en werd daarmee eerste in de Gentleman Cup. Jochen Habets eindigde zijn race op precies dezelfde negende plek als een dag
eerder. Jeroen Schothorst bleef dit keer uit de technische problemen en reed zijn Megane naar de tiende plek en Jelle Beelen verbterede zichzelf nog twee posities, hij kwam als 13e over de finish en kan daarmee tevreden zijn.

Bas Schothorst: “Het was een goed weekend. De snelheid was tijdens de kwalificaties en races erg goed en ik kon telkens meestrijden om de overwinning. Op zaterdag zat ik er opnieuw dichtbij, maar had ik weer de pech dat ik problemen kreeg met mijn gaspedaal. Gelukkig wist ik me nog terug te knokken naar de derde plaats. Op zondag was een tweede plaats achter Stefano Comini het maximale haalbare. Ik wil hem daarom ook feliciteren met het behalen van het kampioenschap. Tenslotte zal ik er alles aan doen om tijdens de volgende races op Paul Ricard bovenaan te eindigen.”

Uitslag race 1, Eurocup Mégane Trophy
Silverstone 20 augustus 2011

1. Stefano Comini (SUI), Oregon Team, 19 ronden in 41:52.421
2. Niccolo Nalio (ITA), Oregon Team, + 03.440
3. Bas Schothorst (NED), TDS Racing, + 11.444
8. Wim Beelen (NED), TDS Racing, + 25.928 (G)
9. Jochen Habets (NED), Boutsen Energy Racing, +33.248
15. Jelle Beelen (NED), Equipe Verschuur, +1:55.272
DNF. Jeroen Schothorst (NED), TDS Racing, + 11 ronden

Uitslag race 2, Eurocup Mégane Trophy
Silverstone 21 augustus 2011

1. Stefano Comini (SUI), Oregon Team, 19 ronden in 41:58.809
2. Bas Schothorst (NED), TDS Racing, + 03.056
3. Niccolo Nalio (ITA), Oregon Team, + 08.112
6. Wim Beelen (NED), TDS Racing, + 31.513
9. Jochen Habets (NED), Boutsen Energy Racing, +56.572
10. Jeroen Schothorst (NED), TDS Racing, + 1:05.298
13. Jelle Beelen (NED), Equipe Verschuur, +1:40.677

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet