Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Robert Wickens wint ook tweede race in Silverstone

Robert Wickens heeft een ijzersterk weekend in Silverstone afgesloten met een klinkende overwinning. De Carlin coureur mocht ook de tweede race van het weekend vanaf de pole vertrekken en gaf de leiding in de wedstrijd geen moment uit handen. Met zijn zege werd eveneens de strijd om het teamkampioenschap voortijdig beslist: voor de eerste maal ging de titel naar het team van Carlin.

03111807_258_podium

Terwijl Wickens vanaf de pole mocht vertrekken was de tweede startplek voor teamgenoot Jean Eric Vergne. Wickens had zogezegd een prima start en ging als leider de eerste bocht in. Achter hem was de volgorde nu: Vergne, Ricciardo, Costa en Berthon.

Terwijl Wickens aan de horizon vertrokken was, was het gevecht om de andere podiumplaatsen nog volop bezig. Na de verplichte pitstop had Rossi de tweede plaats overgenomen, voor Ricciardo en Vergne. Een mooi gevecht om de derde positie ontstond tussen de beide Red Bull coureurs. Uiteindelijk trok Ricciardo aan het langste eind, terwijl Vergne zelfs een positie verloor aan Berthon. Deze volgorde bleef tot aan de finish ongewijzigd. Daniël de Jong moest zijn wedstrijd voortijdig beëindigen, nadat hij met een motorprobleem de strijd moest staken.

De volgende World Series by Renault meeting wordt verreden op het circuit van Paul Ricard op 17 en 18 september.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Silverstone – Zondag 21 augustus 2011
1. Robert Wickens, 25 ronden in 45:55.935
2. Daniel Ricciardo, op 14.576
3. Nathanael Berthon, op 15.833
4. Jean Eric Vergne, op 16.210
5. Albert Costa, op 17.015
DNF Daniël de Jong
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet