DTM

DTM: 138.000 bezoekers bij DTM-presentatie

Niet minder dan 138.000 bezoekers waren aanwezig bij de officiële presentatie van de DTM op de Königsallee in Düsseldorf. Bij heerlijk voorjaarsweer genoten de bezoekers niet alleen van een showprogramma met onder andere ex-Spice Girl Melanie C. en de Iers-Duitse band Reamonn, maar ook van demonstraties met de DTM-bolides van Audi en Mercedes-Benz.

Tekst: René de Boer

Voor Olivier Tielemans, de enige Nederlandse deelnemer in het toonaangevende toerwagenkampioenschap van Europa, was het zijn eerste optreden na de testritten van afgelopen week op het circuit van Brands Hatch. "Ongelooflijk. Zo'n spektakel, zoveel mensen, en alles is tot in de puntjes georganiseerd", verklaarde de 21-jarige Limburgse rijder, die samen met zijn ouders en broer in Düsseldorf aanwezig was. Nog in maagdelijk witte Sparco-overall - "mijn pak met sponsorslogo's was nog niet klaar" - stond hij met zijn negen andere Audi-collega's op het podium bij de presentatie.

De avond ervoor was er een gala voor genodige gasten in het "Altes Kesselhaus", een voormalige brouwerij in het havengebied van Düsseldorf. Daar waren naast actrice Veronica Ferres, de Duitse TV-presentatrice Verona Pooth-Feldbusch en Cora Schumacher ook Erik Weijers van Circuit Park Zandvoort en de Nederlandse coureur Dillon Koster aanwezig.

 Mel C Cora Verona

Cora Schumacher met Melanie C en Verona Pooth (vlnr)

 Mel C met HWA

Melanie C met DTM-voorzitter Hans Werner Aufrecht
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet