BOSS GP

BOSS GP: Winnende Tom Coronel maakt publiek gek, Lammers op gympies naar P3


lammers_0466

Lammers naar P3
Een prachtige strijd is er tussen Jan Lammers in de Tyrrell F1 en de GP2 van Ingo Gerstl. De Oostenrijker, vaste BOSSGP-rijder in de Formula-klasse, rijdt op P3, maar Lammers is sneller en begint aan te dringen. Na enkele plaagstootjes passeert Lammers Gerstl.

480_deboer_5510

Strijdend duo
Henk de Boer kan hen net niet aansluiten bij het strijdende duo voor hem, de oranje Champcar rijdt op de vijfde positie met een flinke voorsprong op de Jordan van Tony Worswick. Frits van Eerd op zijn beurt volgt de Jordan, maar moet ook enige ruimte toestaan.

480_euser_6257

Racenestor
Cor Euser moest de eerste race missen, maar kon de blauw-groene Leyton House vandaag wel besturen. Helaas voor de racenestor niet erg lang, 9 ronden voor het einde valt hij uit. Ook Henk Thuis haalt de finish niet, de bestuurder van de Judd Ferrari spint in de Arie Luyendijkbocht en moet zijn auto verlaten. Gelukkig staat hij aan de binnenzijde niet al te gevaarlijk naast de baan en de rae hoeft niet te worden stilgelegd.

Weer een Masters zege
Aan de kop van het veld rijdt Coronel ongetwijfeld weer met een big smile onder zijn helm zijn snelle ronden. Net als ooit bij zijn Masters Formule 3 zege bespeelt hij het publiek en stuurt hij feilloos naar de overwinning, zijn tweede van het weekend. Scott Mansell heeft geen antwoord en moet zich tevreden stellen met de tweede plaats.

Grote mannenpodium
Jan Lammers is dit weekend in the winning mood, hij mag weer naar het grote mannen-podium en viert zijn ontelbare gang naar het podium met een grote grijns.

Prima zaken
Voor het klassement doe Ingo Gerstl prima zaken, hoewel hij uitkomt in de Formula-klasse en daarin ruim aan de leiding gaat, komt de toppositie in het algemeen klassement door het uitvallen van zijn concurrenten ook in zicht.

champagne_0642

Bedankt Klaas!
Tom Coronel was racend actief met een Formule 1 auto uit 1997, het jaar van zijn prachtige Masters of F3-titel op hetzelfde Zandvoortse circuit. "Het was superleuk'', zo benoemde de 39-jarige coureur zijn twee zeges die hij in de van zijn schoonvader Klaas Zwart geleende Benetton behaalde. "In het begin ging ik niet voluit en kon Scott Mansell bij me in de buurt blijven. Dat was gaaf, want zo maak je het publiek lekker gek. Na een rondje of vier kom je in het verkeer van de langzamere auto's terecht, dus gaf ik gas om een gaatje te slaan. Want als je in verkeer even aan de verkeerde kant zit, kun je je koppositie wellicht verspelen. Eenmaal weggereden was het genieten en naar de zege knallen. Het weekend was super. Ik zeg: Klaas dankjewel!''

Lammers: 'Ik kon net bij de pedalen'
Jan Lammers lukte wat hem in zijn vroege F1-periode nooit was gelukt: dankzij P3 naar het podium rijden. Met de Tyrrell 026 F1 uit 1998 had de Zandvoorter 32 jaar na zijn Formule 1-debuut lekker het gas erop. "Ik heb nog speciaal mijn gymschoenen aangedaan. Die zijn anderhalve centimeter hoger dan mijn raceschoeisel. Anders had ik niet eens bij de pedalen gekund'', lachte de kleine Lammers over zijn grote daden. "Het was superleuk natuurlijk, mijn gastoptreden in de BOSS GP. Bovendien was het, na de kletsnatte race van gisteren, een verademing om op een droge track te rijden. En dan nog met het publiek erbij. Ik vind het daarnaast ontzettend jammer voor Marijn van Kalmthout dat hij niet kon rijden. Hij stopt zoveel energie in deze prachtige klasse. Dan verdien je beter.''
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet