IndyCar

Indycar: Dario Franchitti pakt de pole op de Magic Mile

Ganassi-coureur Dario Franchitti pakte met een gemiddelde van 170.843 mph de pole op de Magic Mile in New Hampshire. De Spanjaard Oriol Servia kwalificeerde zich als tweede, gevolgd door Tony Kanaan en James Hinchcliffe.

Tekst Willem J. Staat
Foto Honda Racing USA

2011_polesitter_dario
Pole voor Dario Franchitti in New Hampshire.

Pole voor Dario Franchitti in New Hampshire
Met een gemiddelde van 170.843 mph pakte Dario Franchitti voor het team van Ganassi de pole in New Hampshire. De Schot gaf achteraf toe dat hij werkelijk alles gaf en het zeker niet voor de tweede maal op deze wijze zou doen. Aartsrivaal Will Power mocht zich als eerste kwalificeren, maar kwam niet verder dan een dertiende plek. Na de wedstrijd in Toronto zijn Dario Franchitti en Will Power in een verbale oorlog verwikkeld geraakt. In de gespecialiseerde media hebben beide rijders elkaar er recentelijk meermaals van langs gegeven. In de NASCAR Sprint Cup komt dit vrij regelmatig voor, maar in Indycar een zeldzaamheid. De gespecialiseerde NASCAR-media heeft afgelopen week meermaals aandacht besteed aan de Franchitti/Power vete……

De Spanjaard Oriol Servia kwalificeerde zich als tweede, gevolgd door Tony Kanaan en James Hinchcliffe. De Britse Pippa Mann, die voor het team van Rahal Letterman Racing haar debuut maakte, haalde de kwalificatie niet. De Britse maakte in Turn 2 hardhandig kennis met de bandenstapels. Hoewel Pippa zichzelf uit de zwaar gehavende Dallara Honda kon bevrijden, werd zij per brancard naar het ziekenhuis afgevoerd. De voorlopige diagnose luidde een gewonde voet. Of de Britse op de oval van New Hampshire daadwerkelijk aan de start komt, moet nog worden afgewacht.

2011_pippa_mann_loudon
De Britse Pippa Mann knalde nogal hardhandig de bandenstapels in. Voorlopig
spreekt men van een geblesseerde voet. Of zij aan de start komt, moet worden
afgewacht.


Kwalificatie New Hampshire
1. Dario Franchitti Dallara Honda 170.84 mph
2. Oriol Servia Dallara Honda 169.831 mph
3. Tony Kanaan Dallara Honda 169.698 mph
4. James Hinchcliffe Dallara Honda 169.590 mph
5. Ryan Hunter-Reay Dallara Honda 169.570 mph
6. Ryan Briscoe Dallara Honda 169.451 mph
7. Scott Dixon Dallara Honda 169.114 mph
8. Takuma Sato Dallara Honda 169.004 mph
9. Helio Castroneves Dallara Honda 168.886 mph
10. Charlie Kimball Dallara Honda 168.434 mphAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet