Dutch GT4

Dutch GT4: Ricardo van der Ende met zweet in bilnaad naar zege

480_ende_euser_5927

Ricardo van der Ende heeft vanmiddag onder erg lastige omstandigheden zijn leidende positie in het Dutch GT4 Championship verstevigd. De coureur van Racing Team Holland by Ekris Motorsport won de eerste individuele Dutch GT4-heat van het Masters of F3-weekend op Zandvoort. Cor Euser (2de) en Jan Lammers (3de) mochten eveneens naar het podium. "Ik ben echt mega, mega, mega blij, want het zweet liep door mijn bilnaad'', lachte de happy winnaar na afloop. "Tweede is niet slecht, maar eerste is beter. Ik had heel graag mijn eerste GT4-zege geboekt'', aldus Euser, die wel de beste 'Legend' was. "Ik vind het leuk om weer eens op het grote-mannen-podium te staan'', grapte Lammers op zijn beurt.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg en Chris SchotanusAls de 12 bolides vrijdagmiddag op de grid staan, stelt de wedstrijdleiding de start enkele minuten uit vanwege de ‘wet track’. Dit geeft de coureurs en hun monteurs de kans om eventueel van banden te wisselen. Maar wat gaan de heren rijders doen? De baan is weliswaar wat nat, maar met een aardige buitentemperatuur, de inmiddels gestopte motregen en het zonnetje dat voorzichtig door het wolkendek probeert te prikken, is de keuze voor slicks waarschijnlijk toch de beste optie.

480_start_7499

480_ende-jusitn
Foto: Essay produkties - Justin van Densen

Start
Bij de rollende start is polesitter Ricardo van der Ende als beste weg. Dennis Retera heeft een raketstart en gaat van P5 naar 2. Henry Zumbrink, als 3de begonnen, lijkt een tikje te krijgen van Retera en heeft met zijn PS Autosport BMW even een uitstapje buiten de baan.

480_retera_2756

Jan Lammers, die met P8 niet tevreden kan zijn over zijn kwalificatie, is prima aangevangen. Hij is in no-time opgerukt naar stek 3. Van der Ende profiteert van al het tumult achter zich en loopt hard weg. Hij is na de eerste opkomst al dik zes seconden weg bij zijn achtervolgers, waarbij Retera (2de), Lammers (3de) en Knap (4de) elkaar binnen enkele tienden van een tel volgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet