Belcar

Belcar: eerste meters Eurotech Racing Marcos LM600

Eurotech Racing heeft gisteren (donderdag) de eerste meters gereden met de gloednieuwe Marcos LM600 waarmee het team zich in de Belcar-strijd gaat mengen. “Alles verliep perfect”, aldus een tevreden teammanager Wim Noorman. Zowel Marc Goossens als Danny van Dongen zaten voor het eerst achter het stuur van hun nieuwe auto.

 eurotech_marcos1


De shake-down vond plaats op het speedwaycircuit van Harry Maessen in Venray. “Het was een spannende gebeurtenis, zeker ook voor de monteurs van Eurotech Racing die de auto hebben gebouwd”, vond Danny van Dongen. “Alles ging goed, we hebben geen problemen gehad. Tijdens de shake-down hebben we onder meer gekeken hoe de auto schakelt en stuurt, we hebben de splinternieuwe remmen geprobeerd en we hebben belangrijke data zoals de oliedruk en de temperaturen goed in de gaten gehouden.

 eurotech_racing2


Natuurlijk zijn er nog de nodige dingetjes die verbeterd moeten worden. Denk aan het afstellen van de gordels. Ik heb een A4’tje vol geschreven met dit soort opmerkingen. Het team is nu hard aan het werk om de auto na te lopen en de wijzigingen door te voeren.”

 eurotech_racing3


Ervaring
“Alles verliep perfect”, stelde Wim Noorman tevreden vast. De forse ervaring van Viking Engineering / Eurotech Racing speelt hierbij een belangrijke rol. Het team uit Venlo-Blerick heeft inmiddels al een groot aantal race-Marcossen gebouwd. Naast de diverse Marcos Mantissen is de nieuwe Marcos LM600 alweer de zesde LM600 die uit de Limburgse werkplaats komt. Indien u een LM600 ‘in het wild’ tegenkomt, dan is de kans zeer groot dat deze bij Eurotech vandaan komt. Noorman: “Er zijn in totaal negen LM600’s gebouwd.”

 eurotech_racing4


Testprogramma
Maandag aanstaande test het team op Spa-Francorchamps. Volgende week donderdag staat de officiële Belcar-shake-down op Spa-Francorchamps op het programma, op donderdag 6 april is het team aanwezig bij de Belcar-presentatie op Zolder. Op 8 en 9 april staat de eerste race op het programma, het decor is dan Spa-Francorchamps.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet