DTM

DTM: Tom Kristensen snelste tijdens Brands Hatch-test

Audi-rijder Tom Kristensen zette de snelste tijd neer tijdens de vierdaagse DTM-testsessie op het circuit van Brands Hatch. Kristensen, afgelopen zaterdag nog winnaar van de 12 Uur van Sebring, reed op dinsdag een tijd van 41,587 seconden op het 1,973 kilometer korte Indy-circuit van Brands Hatch. Dat werd tot en met donderdagmiddag door geen van de resterende negentien coureurs verbeterd.

Tekst: René de Boer

Met zijn snelste tijd had Kristensen een voorsprong van 0,157 seconden op Mika Häkkinen, die met zijn tweede plaats de snelste Mercedes-rijder was. Daarachter volgden Mattias Ekström en Heinz-Harald Frentzen (beide Audi), Jamie Green, Jean Alesi en Bruno Spengler (alledrie Mercedes), Martin Tomczyk (Audi), Alex Margaritis (Mercedes) en Frank Stippler (Audi).

Hoewel er op basis van de testtijden niet al teveel kan worden geconcludeerd (niemand laat het achterste van zijn tong zien), is het wel interessant om vast te stellen dat achttien rijders binnen 0,833 seconden zaten. Alleen debutanten Mathias Lauda (Mercedes, 1,015 sec. langzamer dan Kristensen) en Olivier Tielemans (Audi, 1,159 sec.) zaten boven de marge van één seconde.

Voor Tielemans was het zijn eerste optreden in een DTM-auto. "De Audi is gewoon cool", gaf hij als commentaar. "Net zo snel als de Formule 3000-auto waar ik tot nu toe in reed, maar een stuk geavanceerder. Het sturen gaat heel licht, stuurbekrachtiging is zeker een voordeel." De rijder van het Futurecom TME-team legde 234 ronden af.

Snelste DTM-debutant op Brands Hatch was Mercedes-rijder Daniel la Rosa, die eerder al in Estoril en Vallelunga testte. Hij liet in totaal de twaalfde tijd aantekenen en bleef daarmee onder andere zijn geroutineerde merkgenoot Bernd Schneider voor. De viervoudig kampioen, die op maandag hard de vangrail in reed, kwam over de vier dagen op 147 ronden. De grootste afstand werd afgelegd door Mattias Ekström, die 425 ronden reed.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet