Diversen

BTCC: Jackson profiteert van gekrakeel tussen rivalen

btcc_snetterton

Mat Jackson is na het raceweekend op Snetterton de nieuwe frontrunner van het British Touring Car Championship. Mede danzkij zijn vierde seizoenszege, klom de runner-up van 2008 naar de kop van het klassement.

Tekst: Marc Kok

De Ford Focus-rijder is een privateer, die de mannen met de grotere ‘factory teams’ budgetten momenteel aardig voor joker zet. Jackson zegt te merken dat zijn rivalen hem nu met ‘mind games’ uit zijn ritme proberen te halen. "Dat is niet nodig jongens, want het zal toch niet helpen’’, heeft de ervaren rijder als antwoord voor zijn concurrenten.

Getergde Neal
Twee van die rivalen zijn Matt Neal en Jason Plato, die beiden in het verleden al meermaals de BTCC-titel hebben gegrepen. Neal kwam als kampioenschapsleider naar Snetterton, maar maakte een dramatische racedag mee. Nadat zijn grote rivaal Plato hem in de eerste race bruut van de baan had geramd, werd hij in heat 2 overvallen door een lekke band. Een geweldige inhaalwedstrijd vanaf achteraan naar P4 in de derde manche leverde hem nog wat punten op. Maar met zakkend van P1 naar stek 3 in de rangschikking, maakte Neal niet happy. "Maar deze tegenslag maakte me nog hongeriger om de titel alsnog te winnen. Ze zijn nog niet klaar met mee’’, zei een getergde Neal.

Stand
Mat Jackson gaat nu aan de leiding in het tussenklassement. Met 158 punten heeft hij er 8 meer dan Gordon Shedden (hij won race 2 op Snetterton) en geeft nummer 3 Matt Neal twee puntjes meer toe. Jason Plato is met 138 ook nog in de buurt. Het kan al met al nog uitdraaien op een hete finale van het BTCC-seizoen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet