Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Superstars

Superstars: Sterk Optreden Maserati in Francorchamps

Maserati fabriekscoureur Andrea Bertolini kent Spa Francorchamps nog uit zijn GT-tijd bij het merk. De Italiaan, uitkomend voor het Swiss Team, zegevierde afgelopen weekend in beide wedstrijden meetellend voor de spectaculaire Italiaanse Superstars-series.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Patrick van Doorn

bertolini_spa
Andrea Bertolini was in de fraai Maserati Quattrporte ongenaakbaar op Spa

Maserati scoort op Francorchamps
Sinds het Swiss Team van oud F1-coureur Andrea Chiesa fabriekssteun ontvangt behoren de Maserati’s tot de kanshebbers. Voor de eerste wedstrijd op Spa kwalificeerden Andrea Bertolini en Pier Giedi beide bolides op de eerste startrij. Voor de eerste wedstrijd op Spa had Bertolini een uitstekende start, maar oud F1-coureur Johnny Herbert stal werkelijk de show. Vanuit een zesde startplek pakte de Brit al in de eerste ronde de leiding. Beiden zorgden voor een spectaculaire show, maar kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Herbert met technische problemen te kampen. De Brit wist nog wel een podiumplek te behalen en eindigde alsnog als derde op het podium. Luigi Ferrara eindigde in zijn CAAL C63 AMG Mercedes als tweede. Michaela Cerruti eindigde in de eerste wedstrijd eveneens met een C63 AMG Mercedes als vierde.

In de tweede wedstrijd was Andrea Bertolini in zijn Maserati Quattroporte ongenaakbaar en pakte vrij gemakkelijk zijn tweede zege van het weekend. Veteraan Max Pigoli eindigde als tweede, terwijl Luigi Ferrara ditmaal als derde eindigde. Daarmee vergrootte de CAAL C63 AMG Mercedes-coureur zijn voorsprong in de stand van het kampioenschap met tien punten op Bertolini. De BMW’s van Thomas Biagi en Stefano Gabellini eindigden in de tweede wedstrijd op Spa resp. als vierde en vijfde.

image
Fraaie overzichtsfoto. Maar jammer genoeg geen volle
tribunes. Toch te kort op de 24U?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet