NASCAR

NASCAR: Keselowski wint met gebroken enkel op Pocono

Penske-coureur Brad Keselowski pakte afgelopen weekend zijn tweede zege in de NASCAR Sprint Cup dit seizoen. Eerder in de week was Keselowski tijdens een test op Atlanta op miraculeuze wijze aan de dood ontsnapt. De geblesseerde Keselowski zag van deelname aan de Nationwide-wedstrijd op Iowa af, maar prefereerde om toch aan de Sprint Cup-wedstrijd op Pocono deel te nemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011_keselowski_pocono_2
Prachtige zege voor Brad Keselowski op Pocono. De Penske-coureur ontsnapte afgelopen
woensdag ternauwernood aan de dood op Road Atlanta. Keselowski vindt zichzelf absoluut
geen held.

Geblesseerde Keselowski wint op Pocono
Afgelopen week crashte Penske-coureur Brad Keselowski zwaar tijdens een test op Road Atlanta. Een baan die niet meer door NASCAR voor de Sprint Cup gebruikt wordt. De Penske-coureur trapte met meer dan 250 km/u vol door zijn remmen heen en raakte de muur. Collega Jimmie Johnson twitterde afgelopen week een foto van het wrak. Daarbij werd al snel duidelijk dat Keselowski blij mocht zijn dat hij nog in leven is. Volgens het NASCAR-reglement mag alleen getest worden op circuits waarop de Sprint Cup niet meer rijdt. En die banen voldoen niet altijd aan alle vereiste voorzieningen. Zo ontbrak op Road Atlanta de z.g.”Safer Wall” De Keselowski crash roep dan ook vragen op. Naar aanleiding van dit incident willen de meeste coureurs weer op de circuits testen die op de NASCAR Sprint Cup-kalender staan.

Hoewel Keselowski bij de crash in Atlanta een gebroken enkel opliep besloot hij toch aan de wedstrijd op Pocono deel te nemen. Keselowski: “Niet deelnemen was totaal geen optie. Eigenlijk wist ik nog niet eens hoe ik teambaas Roger Penske moest overtuigen hoe dat ik het eigenlijk wilde doen. Ik wist alleen dat ik pijn had maar toen ik het zwart-wit geblokt zag voelde ik mij een stuk beter!”

Hoewel de media Keselowski op een voetstuk trachtte te zetten bagatelliseerde de Penske-coureur dit. Keselowski: “Ik ben geen held, dat zijn de soldaten in Afghanistan. Ik ben blij dat ik kon winnen maar ik race omdat ik er mijn brood mee verdien!”

Wedstrijd onderbroken
De wedstrijd op Pocono moest wegens regenval voor een uur en 40 minuten onderbroken worden voordat er opnieuw gestart werd. Polesitter Joey Logano reed met zijn JGR-Toyota ruim 126 ronden op kop maar liep door een lekke band een behoorlijke achterstand op en eindigde uiteindelijk als 26e. Teamgenoot Denny Hamlin verging het niet veel beter. Door een probleem met de wielmoeren kwam hij niet verder dan een vijftiende plek.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet