Supercar Challenge

DSC:Overwinningen voor Monster en Van den Bos tijdens zondagrace op Assen


110807_bosman1

In de Sport-divisie had Aart Bosman een goede start van de race. De Lotus-coureur, die met zijn reserveauto op zaterdag al de eerste positie in de wacht sleepte, kon zijn eerste plaats behouden en zag bovendien dat zijn achtervolgers meteen in vol gevecht met elkaar waren.
Tweede lag bij de start Roger Grouwels, maar hij zag na een paar ronden Richard van den Bos al snel dichterbij komen. Van den Bos was na technische problemen op zaterdag als laatste gestart, maar kon snel naar voren rijden. Achter Van den Bos was Guillaume Schulz opgeklommen naar de vierde plaats, met daarachter Nico Been, Rob Nieman, Frank Bédorf en Eric van den Munckhof. Voor de gebroeders Van Vliet was de race al vroeg ten einde, want zij kwamen in de eerste bocht in aanraking met de Seat van Marcel Norbart waardoor zij de strijd vroegtijdig moesten staken.

110807_vdbos1

De pitstops zorgen ervoor dat verschillende coureurs werden teruggeworpen in de tussenstand. Aart Bosman had maar liefst 65 resultaatseconden waardoor hij terugviel tot de vijfde positie en ook Edward Grouwels en Guillaume Schulz vielen terug. Richard van den Bos had de eerste positie hierdoor stevig in handen gekregen. Eric van den Munckhof was opgeklommen naar de tweede plaats, voor Nico Been.
Been slaagde er na de pitstops niet in om de derde plaats vast te houden. Aart Bosman noteerde namelijk snelle rondetijden en ging na het inhalen van Rob Nieman richting de Clio van Been. In de twintigste ronde lukte het de Lotus-courer dan ook om de derde plaats van Been over te nemen. Richard van den Bos en Eric van den Munckhof waren inmiddels al ruim voor Bosman, waardoor hun eerste en tweede plaats niet meer in gevaar kwam. Bosman pakte met zijn derde plaats wel weer waardevolle punten voor het kampioenschap, omdat Guillaume Schulz niet verder kwam dan de achtste positie.

110807_munckhof1

Wel was er nog een opvallend einde van de race voor winnaar Richard van den Bos. De rondetijd van de laatste ronde van Van den Bos was zeer langzaam en na de finish parkeerde hij zijn BMW meteen aan het einde van de pitstraat. “Mijn motor was te warm geworden waardoor hij bijna kapot ging. Eén ronde extra had hij niet meer volgehouden”, aldus Van den Bos na afloop.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet