Supercar Challenge

DSC:Overwinningen voor Monster en Van den Bos tijdens zondagrace op Assen

d5186f01bd3526c89e6d745ff94eeed31

De tweede race van de Supersport II- en Sport-divisie van de Dutch Supercar Challenge tijdens de GAMMA Racing Day op Assen is ten prooi gevallen aan Robin Monster. De Seat-coureur reed een solide race en kon daardoor optimaal profiteren van de resultaatseconden en een drive-through bij zijn concurrenten. Tweede werd Pieter van Soelen, die door een drive-through niet meer kon meestrijden voor de eerste plaats. Derde eindigden Koen Bogaerts en Mark van der Aa. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Richard van den Bos, die deze eerste plek maar ternauwernood kon verzilveren omdat zijn motor in de laatste ronde bijna kapot ging. Tweede werd Eric van den Munckhof, voor Aart Bosman.

Tekst en foto's: DSC

110807_riwal1

Jan van der Kooi had een goede start van de race. De Lotus-coureur, die de eerste race op zijn naam schreef, kon zijn pole position verzilveren en kon in de eerste ronde zijn eerste plaats behouden. Achter Van der Kooi kon Robin Monster zijn tweede plaats behouden, maar Bob Herber lukte het niet om zijn derde plaats vast te houden. Herber viel zelfs terug naar de zevende positie, achter Ronald van Loon. Daan Meijer, die in de zaterdagrace al in fel gevecht was met de Saker, pakte die derde plaats bij de start over.
Meijer kreeg het daarna niet makkelijk, want Luc de Cock en Pieter van Soelen begonnen flink aan te dringen bij de Porsche-coureur. Meijer kon zijn derde plaats dan ook niet vasthouden, en viel zelfs terug tot de zesde positie.
Vanuit het achterveld reed Koen Bogaerts snelle rondetijden. De BMW-coureur was vanaf de 22e positie gestart maar kon daarna snel naar voren rijden. Na een aantal ronden lag Bogaerts zelfs al op de zesde positie en was hij voorbij gegaan aan Daan Meijer.

110807_bogaerts1

Meijer kreeg het daarna aan de stok met Bob Herber, die de Porsche-coureur hevig onder druk zette. Herber plaatste uiteindelijk een inhaalactie waarbij hij Meijer raakte. Meijer ging hierdoor in de rondte en viel daardoor nog verder terug.
Jan van der Kooi had vlak voor de pitstops een voorsprong opgebouwd van een tiental seconden, maar om de tweede plaats was het zeer spannend. Robin Monster moest daar alle zeilen bijzetten om zijn tweede plaats te behouden, want Pieter van Soelen drong flink aan bij de Seat-coureur. Monster lukte het niet om op de tweede plaats te blijven, en moest Van Soelen voorbij laten gaan.
Na de pitstops had Robin Monster zijn positie ten opzichte van Van Soelen weer gewonnen, omdat de BMW-coureur door zijn resultaatseconden langer stil moest staan dan Monster. Jan van der Kooi viel door zijn resultaatseconden zelfs terug naar de derde positie. Van der Kooi deed daarna meteen zijn best om weer naar voren te rijden, maar hij verremde zich in de GT-bocht waarna hij in de rondte ging. Luc de Cock, die vlak achter Van der Kooi reed, schrok hiervan en ging daarbij ook in de rondte. Beiden konden daarna hun weg wel vervolgen.

110807_soelen1

Daarna sloeg ook voor Pieter van Soelen het noodlot toe. Van Soelen zat weer aan de bumper van Robin Monster, maar hij kreeg een drive-through omdat zijn pitstop te kort had geduurd. Van Soelen viel terug naar de derde plek tot achter Jan van der Kooi, en zag Robin Monster bovendien een solide voorsprong nemen.
Deze top drie leek ook de uitslag te worden, maar in de laatste ronde ging het fout voor Jan van der Kooi. Zijn Lotus kwam namelijk met te weinig brandstof langs de baan te staan waardoor een zekere tweede plaats in rook opging. Pieter van Soelen kreeg hierdoor de tweede plaats in handen, en Koen Bogaerts en Mark van der Aa pakten na een fel gevecht met Dick van der Donk nog de derde positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet