Porsche Cups

Div: Opnieuw podium Van Lagen in Porsche Carrera Cup

Jaap van Lagen heeft zijn tweede podiumplaats in de Duitse Porsche Carrera Cup behaald. Na zijn overwinning op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg, begin juni, eindigde de coureur uit Ede op de Nürburgring als tweede. In een sterk gereden wedstrijd klom Van Lagen op van de zesde plaats in de startopstelling naar de tweede positie bij het vallen van de finishvlag. De overwinning ging naar de Brit Nick Tandy, achter Van Lagen completeerde de Oostenrijker Norbert Siedler als derde het podium.

Tekst: René de Boer
Foto's Willem J. Staat


pc_van_lagen_2_nb
Grote vreugde bij Jaap van Lagen en teambaas Wolfgang Land na het behalen van de tweede plek
in de Duitse Porsche Cup op de Nürburgring

  In de beginfase van de race had Van Lagen het een tijdlang aan de stok met de Duitser René Rast, die hem eenmaal op het gras drukte. “Hij ging te wijd, dus het was zijn fout, en ik zat ernaast, maar hij duwde me gewoon het gras in. Dat is bij Rast heel vaak het probleem: hij kan gewoon niet toegeven dat hij een fout maakt”, aldus Van Lagen na afloop van de wedstrijd. In de derde ronde loste het ‘probleem’ Rast zichzelf op: bij het uitkomen van de Warsteinerbocht werd hij aan de achterkant geraakt door Norbert Siedler, waarna Rast op hoge snelheid in de grindbak belandde.


pc_lagen_rast_duel
Prachtige manouevre van Jaap van Lagen. Hij gaf René Rast in de openingsfase
direct het nakijken door hem binnendoor te passeren.


Later in de race zorgde Christopher Mies, die op de Nürburgring Jeroen Bleekemolen verving vanwege de ALMS-verplichtingen van onze landgenoot, voor de nodige chaos in de NGK-chicane: bij het aanremmen verloor Mies de controle over zijn auto, hij ging achterwaarts door het gras en raakte daarna vol de Porsche van Jan Seyffarth. Laatstgenoemde was daarmee uit de wedstrijd en uitte terug in de pits op duidelijke wijze zijn ongenoegen bij de mensen van Mies’ Tolimit-team.

De andere Tolimit-rijder, Sean Edwards, reed lange tijd aan de leiding, maar verloor in de voorlaatste ronde de eerste plaats vanwege een lekke linker achterband. Daardoor kreeg Tandy de eerste plaats en later ook de overwinning in handen, Van Lagen schoof van de derde naar de tweede positie door. “Toen ik zag dat Edwards een lekke band had, heb ik het zelf ook maar wat rustiger aan gedaan, want ik wilde niet het risico lopen ook zo’n probleem te krijgen. Aan het eind van de race had ik wat meer last van overstuur, wellicht ook omdat de banden slechter werden. Met mijn tweede plaats ben ik wel blij, een mooi resultaat”, aldus Van Lagen.


2011_start_pc_nb
Start van een interessante Porsche Cupwedstrijd op de Nürburgring.


Uitslag:
1. Nick Tandy (GBr), 23 r. in 35:24,026 (gem. 141,468 km/u)
2. Jaap van Lagen (Ned), op 7,732
3. Norbert Siedler (Oos), op 12,525
4. Uwe Alzen (Dui), op 13,790
5. Nicolas Armindo (Fra), op 14,153
6. Nicki Thiim (Den), op 15,599
7. Robert Lukas (Pol), op 20,404
8. Martin Ragginger (Oos), op 20,603

Stand na 7 van 9 races:

1. Nick Tandy, 102 punten
2. Sean Edwards, 98
3. Jeroen Bleekemolen, 84
4. Jaap van Lagen, 74
5. Nicki Thiim, 69
6. Martin Ragginger, 67

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet