DTM

DTM: Mattias Ekstrom pakt pole op de Nurburgring


2011_stoddart_nb
Susie Stoddart was als 14e in de kwalificatie beste in de "Damenwertung"

Jamie Green reed in Q2 de snelste tijd, gevolgd door Martin Tomczyk, Bruno Spengler, Miguel Molina, Mattias Ekström, Mike Rockenfeller, Timo Scheider en Edoardo Mortara. Dat was dan ook de samenstelling van het deelnemersveld voor de derde kwalificatieheat. Voor Van der Zande, Coulthard, Vietoris, Albuquerque, Paffett en Stoddart was de sessie over, waarbij met name de prestatie van Paffett uitermate teleurstellend kon worden genoemd.

2011_scheider_off
Excursie van Timo Scheider op de vochtige baan

In de derde kwalificatieheat had Mattias Ekström aan één ronde genoeg om de snelste tijd op de klokken te laten zetten. Daarna reed hij direct de pits in om zijn banden niet onnodig verder te belasten. Rockenfeller eindigde als tweede voor Green en Spengler. Ook Mortara maakte kans op een plek bij de eerste vier, maar doordat hij op zijn snelle ronde bij het aanremmen van de eerste bocht de voorwielen van zijn Audi kort liet blokkeren, moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats, wat niettemin zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe is. Molina, Tomczyk en Scheider completeerden de top acht.

In de vierde en beslissende heat begon Bruno Spengler, maar op slicks was het duidelijk te glad voor hem, getuige zijn zijd van 1:37,144 minuten, bijna 13 seconden langzamer dan in de heat ervoor. Ook Jamie Green deed het niet optimaal, maar was in ieder geval bijna twee seconden sneller. Mike Rockenfeller eindigde uiteindelijk tussen Green en Spengler, maar het was Ekström die met een uitstekende ronde op de natte baan zijn eerste pole sinds precies een jaar (eveneens op de Nürburgring) en de 60e DTM-pole voor Audi haalde.

2011_spengler_tomczyk_rockenfeller
Spengler, Ekström en Rockenfeller (vlnr) na de kwalificatie

Uitslag:

1. Mattias Ekström (Zwe), Audi A4 DTM, 1:32,066
2. Jamie Green (GBr), AMG Mercedes C-Klasse, 1:35,246
3. Mike Rockenfeller (Dui), Audi A4 DTM, 1:35,544
4. Bruno Spengler (Can), AMG Mercedes C-Klasse, 1:37,144
5. Edoardo Mortara (Ita), Audi A4 DTM
6. Miguel Molina (Spa), Audi A4 DTM
7. Martin Tomczyk (Dui), Audi A4 DTM
8. Timo Scheider (Dui), Audi A4 DTM
9. Renger van der Zande (Ned), AMG Mercedes C-Klasse
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet