WTCC

WTCC: Yvan Muller wint eerste wedstrijd Oschersleben. Coronel 10e.

Met Yvan Muller en Rob Huff behaalde Chevrolet tijdens de eerste wedstrijd op Oschersleben een dubbelzege. Muller nam direct tijdens de eerste wedstrijd de kop en werd eigenlijk nimmer serieus bedreigd. Gabriele Tarquini eindigde met de Sunred Leon 1.6 T als derde.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

2011_start_wtcc_r1
Yvan Muller neemt direct de kop. Tom Coronel heeft een uitstekende start maar weet hem
jammergenoeg niet in een goede klassering te verzilveren.

Dubbelzege voor Chevrolet in Oschersleben
Yvan Muller nam direct de leiding en de concurrentie vormde eigenlijk nimmer een serieuze bedreiging voor de Fransman. Teamgenoot Rob Huff kon slechts even dichtbij komen. Tom Coronel had met zijn ROAL BMW 320 TC een uitstekende start, maar kon zijn goede uitgangspositie jammer genoeg niet verzilveren. Een verkeerd gemonteerde set banden leverde een teleurstellende 10e plek op.

Gedurende de wedstrijd viel Coronel naar de elfde plek terug en eindige uiteindelijk als tiende. Gabriele Tarquini had evenals Coronel een uitstekende start. “Ik haalde de Volvo van Dahlgren in, en zet vervolgens achter Tom die de eerste ronde wel erg langzaam was” Dahlgren eindigde met zijn Volvo C30 Drive als vierde. Yvan Muller kon direct afstand nemen van zijn achtervolgers maar het was absoluut niet gemakkelijk. Yvan Muller: “Met de regenbanden was het eigenlijk een beetje gecompliceerd. De condities wisselden nogal. In feit hadden wij vanmorgen na de warm-up een set-up voor meer water gemaakt.” Teamgenoot Rob Huff kon Muller slechts even naderen, maar het was onvoldoende.

2o11_coronel_r1_oschl
Door een verkeerd setje banden viel Tom Coronel snel terug.

Rob Huff: “In ieder geval beter dan derde. Het is in ieder geval één stap verder dan de Qualifying. Ja, ik zag die rode Seat wel erg groot in mijn spiegels worden.” Gabriele Tarquini: “Eén ronde was ik er heel even dichtbij, maar ook dit was onvoldoende."

2011_tarquini_alleen
Derde plek voor veteraan Gabriele Tarquini.


Na het vertrek van Urs Sonderegger keerde Stefano D’Aste terug in het WTCC en won direct de Yokohama Privateers sectie voor het team van Wiechers Sport. D’Aste reed een schitterende wedstrijd. Vanaf een 12e startplek wist hij zich op te werken naar een zesde algemeen! D’Aste: “Vanaf een 12e startplek is het natuurlijk erg moeilijk om naar voren te komen. Eigenlijk had ik nog niet eens een goed gevoel met de auto en de grip. Ook had ik problemen met het inhalen van sommige auto’s. Ik kon de druk op de Seat van Nykjaer opvoeren en toen miste hij in de derde bocht zijn rempunt.” Nykjaer eindigde met de Sunred Seat Leon 1.6T als zevende algemeen, en als tweede in de Yokohama Privateers Cup.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet