Formule 3

GP3: Bottas en Haryanto winnen op de Hungaroring

dg5d9113_jpg

Valtteri Bottas is de grote overwinnaar geworden van de twee GP3 races in Hongarije. De Fin pakte de leiding in het kampioenschap na zijn eerste en tweede plaats. Drama voor Nigel Melker die op weg was naar een dominante overwinning op zondag. Na een safety car periode had Melker niet meer de snelheid om zijn concurrenten weerstand te bieden en viel buiten het podium. Rio Haryanto reed naar de overwinning in de tweede wedstrijd.

Race 1:
Valtteri Bottas won de eerste race op de Hungaroring en werd daardoor de eerste coureur die meer dan 1 race heeft gewonnen in dit seizoen. De Fin is weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap na een moeizame start. De Lotus ART rijder reed aan de leiding van start tot finish en had alleen met Michael Christensen rekening te houden die op 0,9 seconden achterstand als tweede eindigde. Adrian Quaife-Hobbs pakte de laatste podiumplaats. Nigel Melker eindigde als 9de maar door de diskwalificatie van Alexander Sims, wegens technische onvolkomendheden, steeg de RSC Mucke Motorsport coureur naar de 8ste plaats wat door de omgedraaide grid een pole position voor race 2 betekende.

Race 2:
Nigel Melker startte de race vanaf pole op een door de regen glibberige Hungaroring.Tot 5 minuten voor het einde van de wedstrijd reed Melker met een voorsprong van ruim 7 seconden als koploper naar een welverdiende overwinning. Thomas Hylkema zorgde echter voor een safety car periode door zijn wagen in de vangrail te sturen. Na de herstart had Melker niet de grip en de snelheid om zijn achtervolgers tegen te houden. Rio Haryanto maakte gebruik van de problemen en passeerde onze landgenoot. Ook Valtteri Bottas reed Melker voorbij. Een mooie prestatie ook van James Calado die vanaf een 25ste plaats naar de derde podiumplaats reed. Drama voor Nigel Melker die na een prima race zijn koppositie en een podiumplaats verloor. Bottas deed met zijn tweede plaats de beste zaken voor het algemene klassement. De Fin heeft nu 7 punten voorsprong op Alexander Sims. Derde in de stand is Nigel Melker met 32 punten.