Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
WTCC

Tom Coronel snel tijdens FIA WTCC tests op Monza

Van team- en rijderszijde bleek er veel belangstelling te bestaan voor de testmogelijkheden die de FIA WTCC-organisatie de deelnemers bood. Het circuit van Monza was twee dagen lang het strijdtoneel voor de rijders en wagens die net uit hun winterslaap kwamen.

Tekst: Jakob Dekker

De eerste dag regende het bijna onafgebroken en kon er onder die omstandigheden uitvoerig getest worden. Maarliefst 34 rijders verschenen er op de baan en van hen was Augusto Farfus in de Alfa Romeo de snelste. Hij werd gevolgd door Andy Priaulx in de nieuwe BMW, terwijl de Alfa-rijders Gianni Morbidelli en Salvatore Tavano op hun thuiscircuit beslag legden op de plaatsen drie en vier. Beste SEAT-coureur was Rickard Rydell met een vijfde plek. Tom Coronel kwam met de SEAT Holland Toledo Cupra in de tijdenlijst nog niet voor.

Een dag later was de baan droog en werden alle tijden flink verbeterd. Ditmaal bleek er ook een hoofdrol weggelegd voor onze landgenoot Tom Coronel. Hij was namelijk snel. Niet de allersnelste, maar wel de best geklasseerde SEAT op de tweede dag. Priaulx bleek het snelst van allemaal. Tavano en Farfus volgden hem op enige afstand. Jorg Muller en Marcel Costa gingen met hun BMW’s onze landgenoot vooraf. De Oranje SEAT eindigde dus als zesde op deze dag, met een tijd van 2:01.398 en ten opzichte van de winnende tijd (2:00.688) toont dat de potentie van de SEAT en de Nederlander zeker aan. Overigens opende Coronel de dag met een derde tijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet