Formule 1

Jos Verstappen terug in F1 Tyrrell tijdens Masters

090611fvef_17382

Op 14 augustus, tijdens de RTL GP Masters of Formula 3, verbrandt oud-winnaar Jos Verstappen opnieuw rubber in een F1 bolide op het circuit in Zandvoort. Hij is hiermee onderdeel van het demo programma wat verzorgd wordt door Red Bull.

Bron: www.redbull.nl
Foto: Frits van Eldik

De Tyrrell 026 waarmee Verstappen de demo gaat geven is de laatste Tyrrell is in de Formule 1 voordat het werd overgenomen door British American Racing (BAR). In 1998 vormden Ricardo Rosset en Toranosuke Takagi het laatste rijdersduo van het vermaarde Britse team.

“Ik ben met Red Bull Nederland en Red Bull Racing in contact gekomen vanwege mijn zoon Max. Het team houdt zijn prestaties in de gaten en daar is een aantal gesprekken over gevoerd. Uiteraard kon ik zelf geen nee zeggen tegen de vraag een demo te geven op de Masters!” Naast Verstappen is ook Red Bull talent en F1 coureur Daniel Ricciardo aanwezig om het Nederlandse publiek te trakteren op een NASCAR demo. De hoofdreden van zijn aanwezigheid is het begeleiden van jonge racetalenten tijdens Red Bull Kart Fight, waarin de talenten net als de top coureurs van de F3 kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Jos Verstappen scheef in 1993 als eerste Nederlander de titel van Masters of Formula 3 op Zandvoort op zijn naam. Later dat jaar mocht de Limburger testen met een McLaren F1 en in 1994 werd Verstappen geselecteerd als testcoureur voor het Benneton Renault team in de Formule 1. Later in dat raceseizoen werd hij tweede rijder en daarmee teamgenoot van Michael Schumacher, die in datzelfde jaar zijn eerste wereldtitel verdiende. Na het Benneton Renault team reed Verstappen voor het team van Simtek, Tyrrell en Arrows, Stewart en Minardi.

Na zijn Formule 1 carrière kwam Verstappen nog in actie in de A1GP, om vervolgens één van de hoogtepunten van zijn carriere te behalen: winst in de LMP-2 klasse tijdens de 24 uur van Le Mans, met de Van Merksteijn Porsche RS Spyder LMP2. Een jaar later kwam Verstappen in actie voor het LMP1 team van Aston Martin.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet