Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formido Swift Cup

Swift Cup: Jeffrey Rademaker ontmoet Yelmer Buurman: ‘Pas tevreden zijn als je wint’

480_yelmer1_0401

Naast deelname aan de Formido Swift Cup genoot Jeffrey Rademaker op Zolder tevens van het kijken naar de Superleague Formula (SF). Met liefst 750 pk hadden die rappe formulewagens ‘net’ iets meer paardenkrachten aan boord dan zijn Suzuki. "SF-rijder Yelmer Buurman vertelde me dat je als coureur altijd voor de eerste plaats moet gaan’’, aldus de rappe Rademaker.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Co van der Gragt en Klaas Norg

Jeffrey Rademaker maakt een erg goed eerste autosportjaar door. De door voormalig vice-kampioen Sandra Douma begeleidde coureur is na Zolder de best geklasseerde leerling van de rookieklas van 2011. Al zal hij de komende maanden met Jos Kiekens nog een flink gevecht moeten aangaan om deze eretitel aan het eind van de rit te kunnen claimen.

480_actie_8749

Kijken hoe het moet
Tijdens de Zolder Superleague reed Rademaker op een voor hem onbekend circuit. Dus benutte hij zijn tijd tijdens het raceweekend goed om zo goed mogelijk uit de verf te komen. "Zo heb ik bij andere klasses, zoals de Dutch Supercar Challenge en de Superleague Formula, gekeken hoe die coureurs hun lijnen rijden. Omdat ik vooral met de chicanes moeite had, ben ik bij die bochten wezen kijken hoe meer ervaren coureurs daar hun auto besturen. Dat was erg leerzaam.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet