Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Zege voor Pruett/Rojas in New Jersey

De combinatie Pruett/Rojas zegevierde afgelopen weekend op New Jersey Motorsports Park. Het was één van de weinige circuits waar nog een zege op de CV van Scott Pruett ontbrak. In de GT-klasse waren de Mazda RX8’s onverslaanbaar.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Grandam

2011_pruett_nj
Een zege voor Scott Pruett in New Jersey. De oud Champcarcoureur en GrandAm veteraan
heeft op Lime Rock na op alle circuits van de GrandAm series gewonnen!

Zege voor Pruett/Rojas in New Jersey
De combinatie Pruett/Rojas zegevierde met de Telmex BMW/Riley van Ganassi Racing/Felix Sabates voor de vijfde maal dit seizoen in de GrandAm series. Voor deze wedstrijd had het team van Ganassi de strategie iets veranderd. Pruett startte en finishte de wedstrijd terwijl Memo Rojas het middelste gedeelte van de wedstrijd voor zijn rekening nam. In de aanvangsfase van de wedstrijd kreeg Pruett na een touché met Ricky Taylor een Stop/Go sanctie opgelegd. Taylor spinde namelijk van de baan. Met nog minder dan een uur te gaan greep de Telmex BMW Riley van Pruett definitief de leiding. Toen Max Angelelli in de 99e ronde voor een reguliere stop naar binnen moest, sloeg veteraan Pruett definitief toe.

In de slotfase moest Alex Gurney in de GAINSCO Chevrolet/Riley zijn tweede plek aan Max Angelelli prijsgeven. Gurney eindigde als derde. Alex Gurney was ontzettend teleurgesteld. “Met nog amper 35 minuten te gaan hadden we een grote voorsprong, ik denk minstens 13 seconden, en toen kwam er een neutralisatie.”

Scott Pruett: “Die auto ging het steeds beter doen. Eigenlijk werd hij steeds sneller en het was een moeilijke beslissing of wij al dan niet naar binnen zouden komen om banden te wisselen. Omdat wij constante tijden reden, besloten wij buiten te blijven.” Lime Rock is het enige circuit waar Pruett in het GrandAm kampioenschap nog niet gewonnen heeft! Met hun vijfde seizoenszege zijn Pruett/Rojas wederom weer een stap dichter bij het kampioenschap.

2011_team_sahlen
Eindelijk een podiumplek voor Team Sahlen, dat al heel lang in de GrandAm GT
klasse actief is.

In de GT klasse domineerden de Mazda RX8’s van Bomarito/Temblay en John Edwards Wayne Nonnamaker. De Speedsource Mazda RX8 pakte de eerste plek terwijl de Team Sahlen Mazda RX8 voor de eerste maal dit seizoen een podium behaalde.

Uitslag
1. Pruett/Rojas BMW Riley 117 ronden
2. Angelelli/Taylor Chevrolet Dallara 117 ronden
3. Fogarty/Gurney Chevrolet Riley 117 ronden
4. Dalziel/Matos/Potolicchio Porsche Riley 117 ronden
5. Barbosa/Borcheller/France Porsche Riley 117 ronden
6. Donohue/Law Porsche Riley 117 ronden
7. Edwards/Garcia Chevrolet Coyote 116 ronden
8. Bomarito/Temblay Mazda RX8 108 ronden 1e GT 1
9. Edwards/Nonnamaker Mazda RX8 108 ronden 2e GT
10.Cameron/Gue Mazda RX8 108 ronden 3e GT

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet