Formule 2

GP2 Series: Grosjean wint en neemt voorsprong op Giedo van der Garde

grosjean

Romain Grosjean deed in de sprintrace de beste zaken. Op het circuit van de Nürburgring reed de Fransman naar de overwinning voor Jules Bianchi en de winnaar van gisteren Luca Filippi.

Grosjean profiteerde optimaal door het ongeval van zijn grootste concurrent Giedo van der Garde. Van der Garde had de beste start en passeerde zowel Sam Bird als Dany Clos voor de eerste bocht. Giedo liet zich in de tweede bocht echter verrassen door Sam Bird en viel één plaats terug. Een bocht verder was het afgelopen met de aspiraties van de Nederlander. De McGregor rijder kwam met een te lage snelheid uit bocht twee en ging zij aan zij met Clos op weg naar bocht 3. Clos zat aan de buitenzijde en stuurde in waar de wagen van Van der Garde zich bevond. De beide wagens raakten elkaar en Van der Garde ging rechtdoor het grind in. Van der Garde kon nog wel de pits bereiken maar moest daar opgeven. Ook de auto van Clos was te zwaar beschadigd om de race verder voort te zetten.
Van der Garde ziet Grosjean verder afstand nemen in het klassement. Was de afstand voor de race nog 12 punten, na deze wedstrijd is het verschil tot 18 punten opgelopen.

Dit is balen", aldus Van der Garde. Ik zat aan de binnenkant van de bocht en hij stuurde gewoon in. Als hij me nou iets meer ruimte had gegeven, hadden we allebei verder gekund. En nu dus niet. Het is helemaal vervelend, omdat Romain Grosjean de race heeft gewonnen en ik dus wat terrein goed te maken heb."

"Volgende week rijden we op de Hungaroring in Hongarije. Die baan ligt me, daar heb ik al in verschillende klasses gewonnen. Hopelijk kunnen we daar wat goedmaken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet