Formula Ford

Formule Ford: Jeroen Slaghekke voelt zich thuis in Brits kampioenschap480_slaghekke_portret

Na een voorzichtige start in het Brits Formule Ford-kampioenschap vorig jaar heeft Jeroen Slaghekke dit seizoen duidelijk de aansluiting met de internationale top gevonden. In juli verscheen Slaghekke liefst op drie evenementen aan de start en met volop polepositions en podiumplaatsen is hij een serieuze titelkandidaat. Jammer voor de inwoner van Wassenaar is dat zijn teamgenoot Scott Malvern vrijwel onverslaanbaar lijkt.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus, Co van der Gragt en Klaas Norg

480_groep_5893

240_helm_1486Nadat Jeroen Slaghekke in 2009 een succesvol jaar in de Formido Swift Cup reed met diverse overwinningen (en derde in het kampioenschap), was de overstap naar Formule Ford als volgende trede op de ‘autosportladder’ een logische keuze. “Ik reed in de Swift Cup voor Coronel Racing en Tom adviseerde mij Formule Ford om goed te leren racen met mechanische grip”, verklaart Slaghekke zijn keuze.

Home of Formula Ford
Dit advies nam Jeroen Slaghekke ter harte, maar opvallend genoeg koos hij niet voor het Nederlands, maar voor het Brits kampioenschap. “Engeland is echt het thuis van de Formule Ford en het Brits kampioenschap is het meest competitieve klassement ter wereld. Daar wilde ik graag deel van uitmaken, al besefte ik zeker dat ik erg veel zou moeten leren.”

480_actie_groep_2971

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet