Algemeen

Dragracing: Europees geweld in Drachtenfb_laseur
Gert-Jan Laseur

In de klasse Funny Bike had Gert-Jan Laseur ingeschreven met de Buell waarmee de man uit Almere normaal gesproken in actie komt in het UEM Europees Pro Stock Bike kampioenschap. In de kwalificatie was Laseur al goed voor 7,53 seconden en pakte daarmee voor Sven Fagan en Mike Olie plaats één. In de kwartfinale van de eliminaties deed Laseur er met 7,47 seconden nog een schepje bovenop en stond daarmee net als Luc Raeymaekers, Fagan en Mike Olie in de halve finale.

ssb_gruber
Erich Gruber

In de klasse Super Street Bike 18 deelnemers voor 16 plaatsen in de eliminaties. Erich Gruber was in de kwalificaties de snelste man, gevolgd door Rudolfo Maduro, Marcel Westerhuis en Clarence Feller. In de eliminaties sneuvelden de Nederlanders al in een vroeg stadium waarbij het aan de als zevende gekwalificeerde Mike Kraaij was om de vaderlandse eer hoog te houden. Als enige Nederlander wist Kraaij tot de halve finale door te dringen en had het daarin moeten opnemen tegen de Duitser Peter Granica. In de andere halve eindstrijd hadden Gruber en de Deen Per Emborg moeten duelleren om een plaats in de finale.

usb_lamoen
Shamir van Lamoen

In de klasse Ultimate Street Bike waren de rollen met één Deen (Dan Emborg) en Shamir van Lamoen, Edward Lourens en Sigmaro Profas als de drie Nederlandse vertegenwoordigers net omgedraaid. Van dit viertal was Lamoen de snelste man uit de kwalificaties en aan hem mochten dus de grootste kansen worden toegedicht.

sb_driehuijs
Ferry Driehuijs

In de klasse Street Bike na de kwalificatie twee keer de naam Driehuijs in de topdrie. Op de eerste plaats Ferry Driehuijs die daarmee Maurice de Ruiter en zijn vader Vincent Driehuijs aftroefde. In de eliminaties wist de volledige topvier uit de kwalificatie ook tot de halve finales door te dringen. Daarin had Ferry Driehuijs het moeten opnemen tegen Hans Gallé en Vincent Driehuijs tegen De Ruiter. Door de regen zat een finale tussen vader en zoon Driehuijs er nu nog niet in maar dat dit in de toekomst een keer gaat gebeuren lijkt wel zeker.

AutoMotoShow 3 wordt straks de derde en tevens laatste wedstrijd die meetelt voor het Open Nederlands kampioenschap. In geen enkele klasse is de beslissing al gevallen dus kan er eind augustus een spannend spektakel tegemoet worden gezien. AutoMotoShow 3 wordt gehouden van 26 tot en met 28 augustus 2011 en uiteraard weer op de Dragstrip Drachten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet